Ekonomi Yapısal Reform Paketi'nde neler olacak? Piyasanın beklentisi ne?

Yapısal Reform Paketi'nde neler olacak? Piyasanın beklentisi ne?

Paylaş
Yapısal Reform Paketi'nde neler olacak? Piyasanın beklentisi ne?

Yatırımcılar bu hafta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yarın açıklayacağı Yapısal Reform Paketi'ne odaklandı. Peki, Reform paketinde neler olacak? Piyasanın beklentisi ne? İşte Reform Paketi'ne yönelik son değerlendirmeler…

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ekonomide kesintisiz bir icraat döneminin başlayacağını belirtmiş ve 8 Nisan haftasında da yeni yol haritasının açıklanacağını duyurmuştu. Peki, Yapısal Reform Paketi'nde neler olacak? Piyasanın beklentisi ne? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Yatırımcı ve piyasalar Albayrak’ın yarın açıklayacağı Yapısal Reform Paketi'ne odaklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kısa bir süre önce katıldığı bir televizyon programında, büyüme, enflasyon, bankacılık başta olmak üzere tüm alanlarda atılacak adımları içeren genel çerçeveye ilişkin açıklamalarda bulunacaklarını söylemişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gelecek hafta ekonomide yeni çerçeveyi açıklayacaklarını duyururken, reform ajandasındaki bazı önemli başlıklar şöyle:

MÜKELLEF ODAKLI VERGİ SİSTEMİ

Vergi reformunun çerçevesi mayıs ayına kadar oluşturulacak. Ekonomi için hayati öneme sahip olan rekabetçi bir vergi sistemi oluşturulacak. Vergi reformunda mükellef odaklı yaklaşım benimsenecek. Reel sektörün eli rahatlayacak: Reel sektörün finansman da dâhil ihtiyacı olan alanlarda kararlı adımlar atılacak.

Haberin Devamı

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ TAMAMLANACAK

İstanbul Finans Merkezi'nin fiziki tamamlanma süreci; işin teknik, hukuki, yasal altyapısıyla ilgili adımlar atılacak.

FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK

Hal Yasası Meclis'e sevk edilecek, sebze meyve fiyatları düşecek. Perakende Yasa taslağı, Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği ve Perakende Bilgi Sistemi Programı devreye girecek.

BANKACILIK SEKTÖRÜ

Bazı bankaların sermayelerin güçlendirilmesi sürecek. Mega projelerde kesinti olmayacak.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Yüksek faizler için yeni hamleler devreye girecek.

İSTİHDAM SEFERİNE DEVAM

Yıl sonu için öngörülen 2.5 milyon istihdam hedefine ulaşılması için güçlü bir kampanya yürütülecek.

ŞİRKETLERİN ELİ RAHATLAYACAK

Konkordato ve sınıflandırma süreçleri üzerindeki çalışmalar devam edecek.

YENİ KALKINMA PLANI

Türkiye'nin yeni Kalkınma Planı açıklanacak. Plan Meclis'e gönderilecek.

TOPLUMSAL REFAH ODAKLI ADIMLAR

Yenilikçi üretim, istikrarlı büyüme, güçlü sanayi, yatırım, istihdam, kalkınmanın finansmanı toplumsal refahta önemli başlıklar olacak.

(CNNTÜRK)