Ekonomi Yerel ürünlere yapay zekalı dokunuş

Yerel ürünlere yapay zekalı dokunuş

Paylaş
Yerel ürünlere yapay zekalı dokunuş

E-ticaret platformu Hepsiburada, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde, TÜBİTAK-BİLGEM ile Türk Patent işbirliğiyle iki önemli projeye imza attı. Murat Gülderen'in haberi...

Bunlardan biri Yapay Zeka Enstitüsü bünyesinde kurulan ‘E-ticaret Yetkinlik Merkezi’ diğeri ise ‘Coğrafi İşaretli Ürünlerin E-Ticaret Sektörü Kanalıyla Geliştirilmesi’. Projelerin imza töreni Gebze’de yer alan Bilişim Vadisi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

DÜNYAYA SATILACAK

İşbirliğinin amacı ‘coğrafi işaretli’ ürünleri e-ticaret platformuyla desteklemek ve dünyada milyonlarca kişiyle buluşturmak. Projeler kapsamında e-ticaret sektörünün karşılaştığı problemlerin çözümünde yapay zekadan faydalanılacak. Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Yapay zeka bugünün teknoloji dünyasının olmazsa olmazı. Her sektörü bambaşka bir boyuta taşıma kapasitesine sahip. Ulusal Yapay Zeka Stratejisi bizim pusulamız” dedi.

YOK BÖYLE DEĞER

Sistemle kişiselleştirme, daha etkili satış, akıllı arama, sanal asistan gibi yapay zeka uygulamalarının bir adım öteye taşınacağını anlatan Bakan Varank, şöyle devam etti: “Bugünkü ikinci işbirliğimiz ise Hepsiburada ile Türk Patent ve Marka Kurumumuz arasında. Coğrafi işaretli ürünler Hepsiburada’da ön plana çıkarılarak coğrafi işaret farkındalığı artırılacak. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde coğrafi işaretli ürünlerin pazar değeri 100 milyar Euro’lara yaklaştı. Doğru adımlarla bizim bu piyasadan daha fazla pay elde etmemiz mümkün.”

Haberin Devamı

'TEKNOLOJİMİZ TAMAMEN YERLİ'

Bugünün dünyasında ‘dijital bağımsızlık’ kavramının çok önemli hale geldiğine vurgu yapan Hanzade Doğan da “En önemli motivasyonumuz Türkiye’nin dijitalleşen ticaretle çok daha güçlenmesi ve küresel rekabette öne çıkması. Bu vizyonla, grup olarak kullandığımız teknolojileri ithal etmiyoruz. Özellikle açık kaynak ekosistemini etkin şekilde kullanarak kendi yazılım ve sistemlerimizi, kendi kaynaklarımızla kendi ülkemizde üretiyoruz” diye konuştu.