Ekonomi Ziraat Bankası'ndan ihracatçıya kredi paketi

Ziraat Bankası'ndan ihracatçıya kredi paketi

Paylaş
Ziraat Bankası'ndan ihracatçıya kredi paketi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle, Türkiye ekonomisinin temel dinamiklerinden olan ihracatçılara yönelik yeni bir kredi paketi devreye alındı.

‘İhracata Tam Destek Kredi Paketi’ kapsamında, ihracatçı firmalar azami 5 milyon dolar veya 150 milyon TL’ye kadar uygun maliyetli ihracat kredisinden yararlanabilecek. Birlik üyesi firmalar, tercihleri doğrultusunda rotatif veya taksitli kredi seçeneklerinden birini tercih edebilecekler. Rotatif kredi seçeneğinde vade 12 ay olup, limit dahilinde asgari her kullandırım tutarı ve doğan ihracat taahhüt tutarı kadar ihracat bedellerinin Ziraat Bankası’na yönlendirilmesi durumunda toplam vade 36 ayı aşmayacak şekilde azami 2 kez yenilenebilecek. Taksitli kredi seçeneğinde ise vade süresi azami 24 ay olarak uygulanacak. Paket kapsamında KGF teminatı ile yalnızca taksitli krediler kullandırılabilecek.

Haberin Devamı

REKABETTE AVANTAJ SAĞLAYACAK

Krediyle ilgili konuşan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, “Protokolle ülkemizin en temel dinamiklerinden olan ihracatçılarımıza kesintisiz destek vermeye devam ediyoruz. 28 Ağustos 2023’te aralarında bankamızın da yer aldığı “Vade(Siz) İhracat kredi paketi” protokolü ile sadece Ziraat Bankası olarak 4 binden fazla ihracatçı firmamıza 1 milyar doların üzerinde finansman desteği sağladık. Şimdi de ihracatçılarımızın finansman ihtiyaçlarını karşılayabileceği kredi paketini hayata geçiriyoruz. Bu kredi paketimizle ihracatçılarımızın dünya ile rekabetini kolaylaştırmakla beraber, ülkemizin; yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyümesine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN CANSUYU

Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma hedefiyle başladıklarını hatırlatan TİM Başkanı Mustafa Gültepe ise 2028 için 375 milyar dolarlık mal ve 200 milyar dolarlık hizmet ihracatı öngördüklerini belirterek, şöyle konuştu: “Bu hedeflere ulaşabilmek için daha çok üretmeliyiz. Bunun için firmaların uygun koşullarda finansmana erişebilmeleri hayati önem taşıyor. Beş ay önce Ziraat Bankası’nın da aralarında bulunduğu kamu ve özel 11 bankamızla imzaladığımız protokolle 5 binden fazla ihracatçımıza 2 milyar dolarlık uygun maliyetli bir kredi imkanı sunmuştuk. Bu kez Ziraat Bankası ile ihracatçılarımız için yine çok anlamlı bir finansman paketine imza atıyoruz.”