Vegan beslenmeye geçmeyi planlıyorsanız, farkındalığınızı artırmak ve beslenmeniz de dahil olmak üzere vegan bir yaşam tarzına geçmek için bu ipuçlarından faydalanabilirsiniz. Çeşitli çalışma ve araştırmalarla desteklenen bu diyetin en inanılmaz faydalarından bazıları şunlardır: Çeşitli araştırmalar veganların kan şekeri seviyelerinin daha düşük ve insülin duyarlılığının daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı. 2009 yılında yapılan bir araştırma, vegan diyeti uygulayan katılımcıların %43'ünün kan şekeri düşürücü ilaç dozajını azaltabildiğini, buna karşılık Amerikan Diyabet Derneği'nin (ADA) önerdiği diyeti uygulayan katılımcıların yalnızca %26'sının olduğunu buldu. Kronik böbrek hastalığı ileri yaş, obezite, hipertansiyon ve diyabet gibi risk faktörlerine bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Araştırmalar, et yerine bitki proteini kullanan diyabetli kişilerin böbrek fonksiyonlarında bozulma riskini azaltabileceğini buldu. Ancak şu anda bu konu üzerinde daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtmekte fayda var. Diyabet, özellikle ilerledikçe birçok sağlık komplikasyonuna yol açabilir. Çeşitli çalışmalar, vegan beslenmenin, diyabetle ilişkili yaygın bir komplikasyon olan periferik nöropatinin neden olduğu ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabileceğini bulmuştur. Periferik nöropati durumunda beyin ve omuriliğin dışında bulunan sinirler hasar görür. Bu durum sıklıkla zayıflığa, uyuşukluğa ve ağrıya neden olur. Ancak uzmanların bu yaklaşımın etkili olduğunu doğrulaması için şu anda daha fazla kanıta ihtiyaç var. Birçok randomize kontrollü çalışma, vegan diyetlerinin kan şekerini, LDL (kötü) kolesterolü ve toplam kolesterol düzeylerini azaltmada, omnivorlar ve yarı vejetaryenler gibi karşılaştırıldıkları diyetlerden çok daha etkili olduğunu bulmuştur. Bütün bunlar birlikte kalp sağlığına fayda sağlar. 2017 yılında yapılan bir araştırma, vegan diyeti uygulayan kişilerin kansere yakalanma riskinin %15 daha düşük olabileceğini buldu. ABD Ulusal Kanser Enstitüsü'ne göre, daha fazla miktarda bitki bazlı gıda tüketmek mide, akciğer, ağız ve boğaz kanseri riskinizi azaltır.