Balıktan 20 kat daha fazla Omega-3 içeriyor: C vitamini deposu, kolesterolü düşürüp bakterileri yok ediyor! Sofrada buna yer açmayan pişman oluyor
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66430e7c542516ca3deceab4.jpg)
Vücut ve organ sağlığını korumak için vitamin deposu olan yiyecekleri tüketmek büyük bir önem taşıyor. A, B, C ve daha pek çok vitamini içeren her besin; sayısız fayda sağlıyor. Özellikle kalp ve damar sağlığını korumak, yüksek tansiyonu önlemek gibi faydalardan yararlanılmak isteniyorsa mutlaka Omega-3 içeren yiyecekler tercih edilmelidir. Konu Omega-3 olunca akla direkt balık gelse de aslında balıktan daha pratik bir şekilde hazırlanıp tüketilebilecek bir besin var. Peki, Omega-3 içeren bu şifa dolu besin hangisi?
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66430e76542516ca3decea9e.jpg)
Omega-3 içeren besinlerin başında balık geliyor. Ceviz, kanola yağı ya da keten tohumu yağında da bulunuyor. Sebzeler arasında ise öyle bir alternatif var ki hem pratik bir şekilde hazırlanabiliyor hem de adeta Omega-3 deposu. İşte detaylar…
![OMEGA-3’Ü EN FAZLA İÇEREN TEK YİYECEK](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66430e76542516ca3deceaa2.jpg)
OMEGA-3’Ü EN FAZLA İÇEREN TEK YİYECEK!
Daha çok Orta Doğu ve Hindistan’da yetişen semizotu, tüm dünyaya şifa dağıtıyor. İster salatasını isterse yemeğini yapın! Hangi şekilde tüketirseniz tüketin semizotunun içindeki tüm vitamin ve minerallerden yararlanabilirsiniz.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66430e76542516ca3deceaa6.jpg)
Semizotunu öne çıkaran lezzeti olsa da aslında çoğu kişinin bilmediği bir gerçek var. Bu yeşil mucize, tüm besinlerden daha fazla Omega-3 içeriyor. Antioksidanlarla dolu olan semizotu, hücre hasarını azaltıyor ve pek çok hastalığın oluşumunu önlenmesinde rol oynuyor.
![KAMBERSİZ DÜĞÜN YOĞURTSUZ SEMİZOTU OLMUYOR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66430e76542516ca3deceaa4.jpg)
KAMBERSİZ DÜĞÜN YOĞURTSUZ SEMİZOTU OLMUYOR
Diğer besinlere göre 20 kat daha fazla antioksidan etkisi gösteren melatonin içeriyor. Bu sebzeyi yoğurtla birlikte tüketmek ise faydasını ikiye katlıyor. Özellikle hamileler tarafından mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasında bulunuyor.
![TIKALI BAĞIRSAĞI MOTOR GİBİ AÇIYOR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66430e76542516ca3deceaa8.jpg)
TIKALI BAĞIRSAĞI MOTOR GİBİ AÇIYOR
Semizotu, lifli besinler arasında yer alıyor. Bu sayede sindirim sisteminin işleyişini destekliyor. Özellikle kabızlık problemi yaşayan kişiler, semizotunu mutlaka tüketmeli. Semizotu, sindirim sistemini düzenlerken tokluk hissinin oluşturulmasına da yardımcı oluyor. Bu sayede ise kilo kontrolünü sağlar ve diyet yapan kişiler tarafından sık sık tercih edilir.
![SEMİZOTUNUN SUYUNU İÇMEK PARAZİTLERİN CANINI OKUYOR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66430e76542516ca3deceaaa.jpg)
SEMİZOTUNUN SUYUNU İÇMEK PARAZİTLERİN CANINI OKUYOR
Bağırsak kurtları, kişinin bitkin görünmesine ve sürekli kendini yorgun hissetmesine neden oluyor. Bu kurtlardan kurtulmanın en pratik yolu ise semizotu suyundan geçiyor. Semizotunun yapraklarını belli bir miktar suda kaynatıp sabah uyandıktan sonra, akşam ise uyumadan önce içmek bağırsaklardaki kurtların kökünü kazıyor.
![LEZZETİYLE DAMAKLARDA İZ BIRAKAN YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66430e76542516ca3deceaac.jpg)
LEZZETİYLE DAMAKLARDA İZ BIRAKAN YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI TARİFİ
Malzemeler;
- 1 bağ semizotu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66430e76542516ca3deceaae.jpg)
Yapılışı;
- Semizotunun yapraklarını temizledikten sonra birkaç kez iyice yıkanması gerekiyor.
- Daha sonra suyunun süzülmesi için belli bir süre beklenmeli.
- Yoğurt ve süzme yoğurt homojen olacak şekilde karıştırılmalı. İsteyen kişiler, bu karışıma nane ve tuz da ekleyebilir.
- Son olarak semizotunu da karıştırarak yemek için hazırlayabilirsiniz.
- Afiyet olsun!
![YAZ SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ SEMİZOTU YEMEĞİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66430e76542516ca3deceab0.jpg)
YAZ SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ SEMİZOTU YEMEĞİ
Malzemeler;
1 demet semizotu
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66430e79542516ca3deceab2.jpg)
Yapılışı;
- Semizotunu iyice yıkayın ve doğrayın.
- Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın.
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Semizotunu tencereye ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Su ekleyerek semizotunun yumuşamasını sağlayın.
- Tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın.
- Servis yapmadan önce üzerine biraz zeytinyağı gezdirip sıcak servis yapın.
- Afiyet olsun!