Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda mısır çorbası tarifi, sucuklu kuru fasulye tarifi, pirinç pilavı tarifi ve sütlaç tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Mısır çorbası malzemeler500 gram dondurulmuş mısır2 yemek kaşığı tereyağı1 kuru soğan2 yemek kaşığı un8 çay bardağı süt4 çay bardağı tavuk suyu5-6 dal frenk maydanozuMISIR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mısırın yarısını ayırıp ezerek püre haline getirin.Diğer yarısını bir kenarda bekletin. Derin bir tencerede tereyağını eritin.Soğanları piyazlık doğrayıp ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.Ezdiğiniz mısırları tencereye ekleyip karıştırın.Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.Çorba kaynamaya başladığında, ayırmış olduğunuz tane mısırları da ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.Üzerine ince kıyılmış frenk maydanozu serpebilirsiniz. Fırında sucuklu kuru fasulye malzemeler2 su bardağı kuru fasulye1 tane kuru soğan1 tane parmak sucuk1 çorba kaşığı salça1 çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı acı pul biber3-4 tane acı saksı biberiFIRINDA SUCUKLU KURU FASULYE YAPILIŞIKuru fasulye akşamdan ılık suyla ıslatılır ve sabah suyu süzülüp üzerine sıcak su konup tencerede kısık ateşte 45 dakika haşlanır.Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytin yağında pembeleşene kadar kavrulur.Üzerine kesilmiş sucuklar eklenir, salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ve doğranmış acı saksı biberi ilave edilir.Üzerine haşlanmış fasulyeleri ekleyip bir 5 dakika daha kaynatın.Küçük güveçlere tenceredeki fasulyeleri pay edin ve önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Şehriyeli pilav malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ2 su bardağı pirinçYarım su bardağı arpa şehriye3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)TuzŞEHRİYELİ PİLAV YAPILIŞIPirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dk daha kavrulur.Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Fırın sütlaç malzemeler5 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker1 çay bardağı pirinç1 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı mısır nişastası2 su bardağı su1 paket vanilyaFIRIN SÜTLAÇ YAPILIŞIPirinçleri yıkayıp süzdükten sonra orta ateşte suları çekilene kadar haşlayın.Soğuk süt ve şekeri tencerede şeker eriyinceye kadar karıştırın.Ardından tencereyi ocağa alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.Kaynayınca içine vanilyayı da ilave edin.1-2 dakika daha kaynattıktan sonra içine haşlanmış pirinçleri ekleyin.Yumurtanın sarısını beyazından ayırın.Mısır nişastasını suyla ezip içine yumurta sarısını ilave edin.Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.Yumurtalı karışıma kaynamış sütten ekleyip ılıştırdıktan sonra tüm malzemeyi birleştirin ve hızlıca karıştırın.Sütlacı güveçlere ya da ısıya dayanıklı fırın kaplarına bölüştürün.Güveçleri derin bir fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde yerleştirip tepsiye kaselerin yarısına gelecek şekilde su doldurun.Önceden 200 derece ısıtılmış fırına tepsiyi verin ve sütlaçları 15 dakika kadar pişirin.Üstleri kızaran sütlaçları fırından çıkarın ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp iyice soğutup servis edin.