Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kremalı mantar çorbası tarifi, köfte tarifi, baharatlı patates kızartması tarifi ve ekler tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kremalı mantar çorbası malzemeler500 gr kültür mantarı2 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsak2 yemek kaşığı un4 su bardağı su200 ml kremaTuzKarabiberKREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. İri iri doğrayın.Mantarları tereyağında 3-4 dakika soteleyin.İnce ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin.Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın.Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin.Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın.Sıcak servis edin. Köfte malzemeler1 soğanYarım demet maydanoz500 gram dana kıyma1 yumurta1 çay kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiber1.5 yemek kaşığı galeta unuTuzKÖFTE YAPILIŞIKöfte harcını hazırlamak için, soğanları rendeleyin ve maydanozları ince ince kıyın.İsterseniz, bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz.Soğan, maydanoz, kıyma, yumurta, zeytinyağı ve tuzu bir kaba alıp iyice yoğurun.Bu sırada istediğiniz baharatları da ekleyerek yoğurmaya devam edin.Hazırladığınız harcın üzerini streç filmle kapatarak yarım saat buzdolabında dinlendirin.Ardından harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.1 cm olacak şekilde üzerine bastırarak yassılaştırın.Tüm harcı aynı şekilde hazırladıktan sonra ızgara veya az yağ eklenmiş tavada pişirin.Pişen köfteleri kap içine alarak sıcak bir şekilde servis edin. Fırında baharatlı patates tarifi malzemeler3 adet büyük boy patates4 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz kırmızı biber2 diş rendelenmiş sarımsak1 tatlı kaşığı kekik2 dal biberiye1 çay kaşığı karabiberFIRINDA BAHARATLI PATATES YAPILIŞIBir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır. Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır.Patatesler soyulur ve yıkanır. Elma dilimi şeklinde kesilir. Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir. Her yerine gelecek şekilde dağıtılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.