Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domates çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, havuç tarator tarifi, çıtırlı çilekli muhallebi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun. 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin. Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin. Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Ispanak yemeği malzemeler1 kg ıspanak1 adet soğan2 diş sarımsak4 yemek kaşığı pirinç ya da bulgur4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞISoğanlar önce yıkanır ardından sirkeli suda bir kaç dakika bırakılır.Topraklarından arındıktan sonra suyu susulur ve hafif kurulanır.Soğanlar yemeklik doğranır.Zeytinyağı tencereye eklenir ve ısındığında soğanlar eklenerek kavrulur.Tencereye salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.Ispanaklar birkaç parçaya doğranır ve tencereye eklenir, küçülene kadar kavrulur.Bulgur, baharatlar ve su eklenir, kısık ateşte pişirilir. Havuç tarator malzemeler6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç3 diş sarımsak1,5 su bardağı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuzHAVUÇ TARATOR YAPILIŞIRendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur.Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır.Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.İpucuSarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir.Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır.Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir. Çıtırlı çilekli muhallebi malzemeler150 gr tel kadayıf3 yemek kaşığı toz şeker2,5 yemek kaşığı tereyağı1/2 su bardağı kırık cevizMuhallebisi için:500 litre süt2 yemek kaşığı un1,5 yemek kaşığı mısır nişastası5 yemek kaşığı toz şeker1 adet yumurta1/2 paket vanilya1/2 paket süt kremasıÇITIRLI ÇİLEKLİ MUHALLEBİ YAPILIŞIKadayıfı 1-2 saat derin dondurucuda dondurduktan sonra ince ince kıyın.Geniş bir tavaya tereyağını alın eridikten sonra tel kadayıfı ve şekeri ilave edin.Orta ateşte kahverengine dönene kadar kavurun.Cevizi ekleyip biraz karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.Muhallebisini hazırlamak için tencereye sütü alıp, şeker, yumurta, un ve nişastayı koyup çırpın.Ocağa alıp sürekli karıştırarak koyu kıvamını bulana kadar pişirin.Koyulaştığında vanilyayı ekleyip, soğumaya bırakın.Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip çırpın.Kuplara kadayıfın yarısını paylaştırıp üzerine tam dolmayacak şekilde muhallebi doldurun.Bu şekilde buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis etmeden önce kalan kadayıfı muhallebinin üzerine ekleyin.