Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı patates çorbası tarifi, nugget tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi, çok havalı milföy tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Patates çorbası malzemeler2,5 litre et suyu2 orta boy soğan3 - 4 adet patates1 kahve fincanı un1 küçük paket tereyağı veya margarin1 çay kaşığı hindistan ceviziTuzTerbiyesi için1 bardak süt2 yumurta sarısıGarnitürü2 adet yumurta akı1 çay bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)1 çay kaşığı kırmızı biber1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz2 - 3 dilim bayat ekmekPATATES ÇORBASI YAPILIŞISoğanları küçük parçalar halinde doğrayın, iki kaşık yağla açık renk olacak şekilde kavurun.Unu ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurun.Et suyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri, hindistan cevizi ve tuz koyup yavaş yavaş kaynatarak 30 dakika pişirin.Çorbayı başka bir kaba süzün ve tekrar ocağa koyup kaynatın.Terbiyesini yapıp yavaş yavaş ekleyin ve 2 kaşım pişirdikten sonra ocaktan alın.Ayrı bir kapta yumurta akina kaşar peyniri, kırmızıbiber ve maydanoz katın.Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün ve küçük küpler halinde kesip çorbayla servis edin. Nugget malzemeler600 gram tavuk göğsüYarım çay kaşığı tuzKarabiber5 yemek kaşığı un2 adet yumurta1 yemek kaşığı süzme yoğurt3 yemek kaşığı mısır nişastası5 yemek kaşığı galeta unuYarım su bardağı ayçiçeği yağıNUGGET YAPILIŞITavuk göğüslerinin varsa derisini ve yağını ayıklayın.Tavukları kare şeklinde parçalara bölün.Üstlerine tuz ve karabiber serptiğiniz tavukları iyice harmanlayıp lezzetlendirin.Mısır nişastası ve unu bir tabakta karıştırın.Yumurtaları ve yoğurdu derin bir kasede çırpın.Galeta ununu da bir başka kaba alın.Sıvı yağı tavada kızdırın.Tavukları önce un-nişasta karışımına, sonra yoğurt-yumurta karışımına son olarak da galeta ununa bulayın.Tavukları kızdırdığınız yağa atıp altın rengi olana kadar güzelce kızartın.Tavukları yağdan alıp kağıt havlu serdiğiniz tabakta fazla yağı süzülene kadar dinlendirip soğumadan servis edin. Sebzeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı1 orta boy soğan3 biber1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 kapya biber2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIPilav tenceresine yağı alın ve eritin.Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekliyoruz.Kavurmaya devam ediyoruz.Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavuruyoruz.Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırıyoruz.Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz.Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıyoruz. Çok havalı milföy malzemeler12 adet milföy hamuruMuhallebisi için;1 litre süt4 yemek kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı un1 paket vanilya1 paket toz krem şantiÜzeri için;2 yemek kaşığı pudra şekeri6 adet çilek200 gr kuvertür çikolata50 gr file bademÇOK HAVALI MİLFÖY HAMURU YAPILIŞIMilföyleri yaprak yaprak ayırın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerine bir tepsi daha koyun ve pişerken kabarmamasını sağlayın.Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. 200 derece fırında 20-25 dakika kadar yetecektir.Bu arada muhallebiyi pişirin. Vanilya ve krem şanti hariç bütün malzemeler koyup karıştırın ve kaynatmaya başlayın.Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyin ve altını kapatın.Muhallebiyi iyice karıştırın. İlk sıcağı çıkınca içerisine krem şantiyi ekleyin ve iyice karıştırın.Ilıyan muhallebiyi mikser yardımıyla çırpın ve topaklanmaları yok edin. Kuvertür çikolatayı rendeleyin.Pişen milföyden zemine koyun, üzerine muhallebi ekleyin ve tekrar milföy koyun. Üzerine çilek koyup file bademlerden ekleyin.Rendelenmiş çikolatadan da ekleyip pudra şekeri serpiştirin.Buzdolabında dinlendirip servis edin.