Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda kremalı mantar çorbası tarifi, zeytinyağlı taze fasulye tarifi, körili tavuklu pilav tarifi ve ağlayan pasta tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kremalı mantar çorbası malzemeler500 gr kültür mantarı2 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsak2 yemek kaşığı un4 su bardağı su200 ml kremaTuzKarabiberKREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. İri iri doğrayın.Mantarları tereyağında 3-4 dakika soteleyin.İnce ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin.Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın.Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin.Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın.Sıcak servis edin. Zeytinyağlı taze fasulye malzemelerYarım kilo taze fasulye1 adet kuru soğan2-3 diş sarımsak2 küçük domatesYarım yemek kaşığından biraz az domates salçasıİsteğe göre pul biber1 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker4 çorba kaşığı zeytinyağıZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE YAPILIŞIFasulyeleri güzel bir şekilde yıkayın.Kılçıklıysa temizleyip istediğiniz boyutta kırın.Mevsimindeyse fasulye çok kılçıklı olmaz ama siz yine de kontrol edin.Soğanları yemeklik bir şekilde incecik doğrayın.Sarımsakları soyup ikiye bölün. İsterseniz incecik doğrayabilir veya rendeleyebilirsiniz.Domatesleri küçük küp küp doğrayın.Ardından önce fasulyeleri, üzerine soğanı, ardından sarımsağı ve son olarak domatesleri tencereye ekleyin (karıştırmayın)Son olarak yemeğin tuzunu ve şekerini ekleyin.1 bardak sıcak suda salçayı eritin ve üzerinde gezdirin (Dilerseniz salça eklemek yerine sadece su gezdirebilirsiniz)Yemeğin üzerinde çok az zeytinyağı gezdirin. Kalanını piştikten sonra ekleyeceğiz.Ocağın altını yakın. Su kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp pişmeye bırakın.Pişmeye yakın yemeğinizin üzerinde kalan zeytinyağını ekleyin.Biraz dinlendirdikten sonra ılık olarak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Körili tavuklu pilav malzemeler2 küp tavuk suyu bulyon2 su bardağı baldo pirinç3 su bardağı sıcak su3 yemek kaşığı ayçiçek yağı200 gram tavuk göğsü1 tatlı kaşığı köri1 tatlı kaşığı zerdeçal2 adet havuçKÖRİLİ TAVUKLU PİLAV YAPILIŞIGeniş tabanlı bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ekleyin. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın.Şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte kavurun.Kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış havuçları da ekleyip 2 dakika kadar kavurun.Köriyi ekleyin. 2 küp tavuk suyu bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin.Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Ağlayan pasta malzemeler4 adet yumurta1 su bardağı şeker1/2 kahve fincanı sıvı yağ1/2 su bardağı süt1,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay bardağı kakaoAğlayan pasta üzeri için:2 paket krem şanti1 paket hazır çikolata sosuAĞLAYAN PASTA YAPILIŞIYumurta ve şekeri güzelce çırpın.İçine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin karıştırın.Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın.Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın. Kabarınca buzdolabına koyup bekletin.Bu arada kekinizi soğutun.Soğuyan kekin üzerine soğuk krem şantiyi sürün.Bir taraftan da çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın.Ara ara karıştırın ki kabuk bağlamasın. Krem şantinin üzerine dökün.Dilimleyip servis edebilirsiniz.