Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ayran aşı çorbası tarifi, bezelye yemeği tarifi, pirinç pilavı tarifi ve damla çikolatalı kurabiye tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Ayran aşı çorbası malzemeler1 su bardağı yarma (buğday)1 su bardağı nohut (önceden ıslatılmış)1 çay bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)Karıştırılmış 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 çorba kaşığı un ve 1 su bardağı su1 küçük soğan (ince doğranmış)1 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı tuzAYRAN AŞI ÇORBASI YAPILIŞIYarma, buğday ve kuru fasulyeyi bol su ile iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.Suyun bir kısmı pişirme sırasında buharlaşacağı için suyu baştan bol koymak önem taşıyor.Bakliyatlar pişince yoğurt, un, su karışımını önce sıcak çorbadan ekleyip yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak çorbaya ilave edin.Tuzu da eklemeyi unutmayın.Karıştırarak pişirmeye devam edin, kıvamı eğer çok koyu olduysa su eklenebilir.Ayrı bir kapta soğanı tereyağı ile kavurun. İçine kuru nane ekleyip yanmasına izin vermeden çorbaya ekleyin.Karıştırıp bir taşım kaynatınca çorba hazır olacaktır.Eğer istenirse bahar aylarında doğadan toplanan kuzukulağı, pazı, semizotu gibi pek çok yabani ot ince doğranarak bu çorbaya yeşillik olarak eklenebilir. Bezelye yemeği malzemeler4 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet orta boy soğan2 adet büyük boy havuç1 adet kapya biber300 gram bezelye (ayıklanmış)2 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı suÜzeri için:1 adet limon suyu2 diş sarımsak (ezilmiş)3 yemek kaşığı zeytinyağı2-3 tutam dereotuZEYTİNYAĞLI BEZELYE YAPILIŞI Soğanı yemeklik doğrayın ve geniş bir tencereye alın. Üzerine zeytinyağını ekleyerek kısık ateşte kavurmaya başlayın.Bu sırada havuçları ve biberi küp küp doğrayın.Soğanların üzerine havuç ve biberleri ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.Üzerine bezelyeleri ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun.Suyunu ve tuzunu da ekleyin ve kapağını kapatarak, yaklaşık 20-30 dakika boyunca bezelyeler yumuşayana dek pişirmeye bırakın.Bu sırada limonun suyunu sıkın. Sarımsakları ezerek limon suyu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.Bezelye piştikten sonra tencerenin altını kapatıp oda sıcaklığına gelene dek bekleyin. Ilınan bezelyeye limonlu sosu ilave ederek karıştırın.Üzerine dereotunu ekleyerek soğuk ya da oda sıcaklığında servis edin. Pirinç pilavı malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ay çiçek yağı1,5 su bardağı baldo pirinç2 su bardağı sıcak tavuk suyu1 adet kesme şeker4 damla limon suyu1/2 çay kaşığı tuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün.Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın.Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın.Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın.Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. Damla çikolatalı kurabiye malzemeler2 adet yumurtanın sarısı150 gram tereyağı3 su bardağı un1 su bardağı çekilmiş ceviz1 çorba kaşığı su1 çay bardağı damla çikolata1 çay bardağı pudra şekeri1 çay kaşığı tarçınYarım paket vanilyaYarım paket kabartma tozuDAMLA ÇIKOLATALI KURABIYE YAPILIŞITereyağını oda sıcaklığında iyice yumuşatın.Tereyağı ve yumurta sarılarını bir kaseye alıp güzelce karıştırın.Pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve suyu ekleyip karıştırmaya devam edin.Tarçın ve cevizi de ilave edip yavaş yavaş unu ekleyin.Ele yapışmayan ama çok da sert olmayan kıvamda bir hamur elde edin.En son damla çikolataları da ilave edip karıştırın.Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar alıp şekil verdikten sonra fırın tepsisine dizin.180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin.