Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domates çorbası tarifi, taze fasulye tarifi, sebzeli pilav tarifi, şerbetli irmik tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Zeytinyağlı taze fasulye malzemelerYarım kilo taze fasulye1 adet kuru soğan2-3 diş sarımsak2 küçük domatesYarım yemek kaşığından biraz az *domates salçasıİsteğe göre pul biber1 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker4 çorba kaşığı zeytinyağıZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE YAPILIŞIFasulyeleri güzel bir şekilde yıkayın. Kılçıklıysa temizleyip istediğiniz boyutta kırın. Mevsimindeyse fasulye çok kılçıklı olmaz ama siz yine de kontrol edin.Soğanları yemeklik bir şekilde incecik doğrayın.Sarımsakları soyup ikiye bölün. İsterseniz incecik doğrayabilir veya rendeleyebilirsiniz.Domatesleri küçük küp küp doğrayın.Ardından önce fasulyeleri, üzerine soğanı, ardından sarımsağı ve son olarak domatesleri tencereye ekleyin (karıştırmayın)Son olarak yemeğin tuzunu ve şekerini ekleyin.1 bardak sıcak suda salçayı eritin ve üzerinde gezdirin (Dilerseniz salça eklemek yerine sadece su gezdirebilirsiniz)Yemeğin üzerinde çok az zeytinyağı gezdirin. Kalanını piştikten sonra ekleyeceğiz.Ocağın altını yakın. Su kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp pişmeye bırakın.Pişmeye yakın yemeğinizin üzerinde kalan zeytinyağını ekleyin.Biraz dinlendirdikten sonra ılık olarak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Sebzeli pilavı malzemeler1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELİ PİLAV YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir.Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır.Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir.Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız. Şerbetli irmik tatlısı malzemeler3,5 su bardağı un1 su bardağı irmik1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 tane yumurta1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozu4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tarçın125 gram tereyağı veya margarinŞerbeti için2,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su1 dilim limonŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞIYoğurma kabına oda sıcaklığında beklemiş tereyağı veya margarini alın.Üzerine sıvı yağı ekleyin ve katı yağ dağılana kadar ezin.Yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.İyice karıştırın.Son olarak irmik ve unu ilave edin.Hamuru iyice yoğurup toparlayın.Yoğurulan hamurun 5/1'ini kenara ayırın.Kenara ayrılmış az hamura 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve tarçın ekleyin.Daha sonra bütün malzemeler birbirine karışması için iyice yoğurun.Fazla olan hamur açık az olan hamur koyu renk olacak.Açık renk hamurdan bir miktar alıp tezgah üzerinde biraz açın.Ortasına 2 parmak kalınlığında, 1 parmak yüksekliğine koyu renk hamurdan koyun ve açık renk hamurla etrafını iyice sarın.Tezgaha irmik serpin ve dışını irmiğe bulayıp hafif yatsılaşması için bastırın.Üzerine 3-4 çizik atıp julyen kesin.Tepsiyi yağlamadan tatlıları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.Bu arada şerbeti hazırlayın.Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktığında şerbet ise eli yakmayacak sıcaklıkta olduğunda tatlının üzerine dökün ve en az yarım saat bekletin.