Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size mısır çorbası tarifi, hamsili pilav tarifi, mantar sote tarifi ve Kemalpaşa tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Mısır çorbası malzemeler500 g dondurulmuş mısır2 yemek kaşığı tereyağı1 kuru soğan2 yemek kaşığı un8 çay bardağı süt4 çay bardağı tavuk suyu5-6 dal frenk maydanozuMISIR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mısırın yarısını ayırıp ezerek püre haline getirin. Diğer yarısını bir kenarda bekletin.Derin bir tencerede tereyağını eritin. Soğanları piyazlık doğrayıp ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.Ezdiğiniz mısırları tencereye ekleyip karıştırın. Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.Çorba kaynamaya başladığında, ayırmış olduğunuz tane mısırları da ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış frenk maydanozu serpebilirsiniz. Hamsili pilav malzemeler1 kg hamsi2 su bardağı pirinç2 soğan1 kahve fincanı zeytinyağı1 demet taze soğanYarım demet taze nane1 tatlı kaşığı toz şekerKuş üzümüDolmalık fıstıkTuzKarabiberYeni baharHAMSİLİ PİLAV YAPILIŞIHamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra bir kevgirde mısır unuyla harmanlayın.15 dakika bu şekilde bekletin. Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün.Soğanları temizleyip ince kıyın. Pilav tenceresinde zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun.Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun.Pirinç ve sıcak suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Ocaktan alıp tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip iyice harmanlayın.Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.Isıya dayanıklı yuvarlak ve derin kaseleri yağlayın.İçlerini ikiye ayrılmış hamsi filetolarıyla kaplayın. Üzerine pilavı yayın.Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın.Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Mantar sote tarifi malzemelerYarım kilo mantarZeytinyağı1 çay bardağı rendelenmiş, suyu çıkarılmış domates1 tane kırmızı biber3 tane yeşil biber1 tane kuru soğan3 diş sarımsakTuz1 çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı kekikMANTAR SOTE YAPILIŞIMantarların sapını çıkartıp kabuğunu soyun ve dışına limon sürün.Limon sayesinde mantarlar, mantarlar kararma yapmayacaktır.İnce uzun olarak doğrayıp bir kaba alın. Saplarını atmayın.Tavaya yağ alalım ve ısınınca üzerine ince doğranmış olan soğanı ekleyelim.Soğanları 1 dakika boyunca kavurup üzerine doğradığımız sarımsakları ilave edin.İnce doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin.Biberler biraz kavrulunca üzerine mantarları ekleyin ve kapağı kapatın.Arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin.Suyunu çekmeye başlayan mantarların üzerine kekik, pul biber ve tuz ekleyin.Rendelenmiş domatesleri de ilave edin.Mantar ile domates özleşince üzerine 2 yemek kaşığı su ilave edin. Kısık ateşte mantarlar pişene kadar pişirin. MalzemelerŞerbet için2 su bardağı toz şeker2 su bardağı su2 tatlı kaşığı limon suyuHamur için2 su bardağı unYarım tatlı kaşığı karbonat2 yumurta5 yemek kaşığı margarin250 gr tuzsuz taze beyaz peynirSüslemek içinHindistan ceviziKEMALPAŞA TATLISI YAPILIŞIŞerbeti hazırlamak için; su ve şekeri tencereye alıp kaynatın.Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tuzsuz taze beyaz peyniri rendeleyin.2 kaşık unu daha sonra kullanmak üzere ayırın, kalan unu elekten geçirerek geniş bir tepsiye alın.Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve karbonat ekleyin.Oda ısısında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarin ve peyniri ekleyip 3-4 dakika yoğurun.Hamuru 18 parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe bulayarak elinizde yuvarlayın.Hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin.Pişen hamurları ılık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın.Kevgirle alıp servis tabağına dizin. Üzerini ufalanmış fındık veya hindistan cevizi ile süsleyin.