Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size düğün çorbası tarifi, tas kebabı tarifi, pirinç pilavı tarifi ve çoban salata tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Düğün çorbası malzemeler2 litre et suyu250 gram koyun eti125 gram un (1 bardak silme)1 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)1/2 yemek kaşığı tuz2 çay kaşığı kırmızı biberDüğün çorbası terbiyesi için:2 yumurta sarısı1 adet limonDÜĞÜN ÇORBASI YAPILIŞIKuşbaşı doğranmış eti yeterince suyla pişirin.Unu bir bardak soğuk et suyuyla karıştırıp bulamaç yapın.Kalan et suyunu kaynatın. Pişen eti ve suyunu birleştirin.Hazırladığınız bulamacı azar azar iyice karıştırarak ekleyin.Tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Terbiyesini yapıp ekleyin.Servisten önce üzerine yağ ve kırmızı biber yakıp gezdirin. Tas kebabı tarifi malzemeler500 gr. kuşbaşı et1 adet büyük boy kuru soğan2 diş sarımsak2 yemek kaşığı tereyağ4 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı salça1 su bardağı domates rendesi2 – 2,5 su bardağı su1 çay kaşığı tuz2 çay kaşığı karabiber3 adet orta boy patatesYarım su bardağı süt1 çay kaşığı muskat rendesi2 dal taze kekikTAS KEBABI YAPILIŞITereyağını ve sıvı yağı tencereye alıp kızdırın.Kızgın yağa kuşbaşı etleri ilave edin ve suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.Suyunu çeken etlere yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.Salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.Domates rendesini ekleyerek kavurmaya devam edin.Tencereye suyunu ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Pişerken ara ara suyunu kontrol edin, suyu çok eksilmiş ama etler istediğiniz kıvamda yumuşamamışsa sıcak su ekleyin.İsteğe göre patates püresi ya da kızarmış patateslerle servis yapın. Pirinç pilavı malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ayçiçek yağı1,5 su bardağı baldo pirinç1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu1 adet kesme şeker4 damla limon suyu1/2 çay kaşığı tuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün.Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın.Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın.Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın.Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. MALZEMELER4 adet domates1 adet soğan1 çay kaşığı tuz2 adet yeşil biber1 adet salatalıkMaydanozLimon suyuZeytinyağıÇOBAN SALATA YAPILIŞIİlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.İnce ince doğradığımız yeşil biber ve küçük küçük doğradığımız salatalığımızı da karıştırma kabına alalım.Son olarak maydanozu da ince ince doğrayalım ve doğradığımız diğer malzemelerimizin üzerine ekleyelim.Salatamızın zeytin yağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis edelim.