Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda yayla çorbası tarifi, kaşarlı köfte tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve cennet çamuru tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 adet yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alınır.Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Kaşarlı köfte malzemeler500 gr koyun ve dana karışımı kıyma1 soğan1 yumurta2 küçük dilim bayat ekmek içi150 gr kaşar peyniriYeteri kadar kıyılmış maydanozKarabiberTuzKırmızı pul biberKAŞARLI KÖFTE YAPILIŞIKöfte harcı için; Kuru soğanı ince ince rendeleyin. Maydanoz yapraklarını ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.Bir karıştırma kabına kıyma, soğan, ufalanmış bayat ekmek, maydanoz ve baharatlar ekleyerek yoğurun.Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.Avcunuzun içine bir miktar harç alın, orta kısmına rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.Daha sonra hafifçe bastırarak kapatın ve şekil verin.Önceden ısıtılmış tavada köfteli arkalı önlü olarak kızartın. Sebzeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı1 orta boy soğan3 adet biber1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 adet kapya biber2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIPilav tenceresine yağı alın ve eritin.Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekliyoruz.Kavurmaya devam ediyoruz.Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavuruyoruz.Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırıyoruz.Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz.Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıyoruz. Cennet çamuru malzemeler300 gram kadayıf4 yemek kaşığı tereyağı100 gram toz antep fıstığıŞerbeti için2 su bardağı şeker1 su bardağı su3-4 damla limonCENNET ÇAMURU YAPILIŞIŞerbet malzemelerini bir tencerenin içerisine koyun ve 30 dakika kaynatıp ocaktan alın.Oda sıcaklığında ılımaya bırakın.Kadayıfları şehriye boyutlarında parçalayın ve tereyağı ile renk almayacak şekilde orta ateşte kavurun.İçerisine fıstığın 3/4 ünü ekleyip kavurmaya devam edin.Isınan ve hafif kavrulan karışıma azar azar şerbeti ekleyip karıştırın.Tüm şerbeti çekip kıvam aldığında tatlımız servise hazırdır.Üzerine kaymak ve kalan fıstığı ekleyip servis edebilirsiniz.