Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, sultan kebabı tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi, sütlaç tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Etli sultan kebabı malzemelerYarım kg iri doğranmış kuşbaşı dana veya kuzu etiYarım su bardağı bezelyeBir adet havuçBir adet büyük patatesBir adet orta boy kuru soğanÜç - dört diş sarımsakBir yemek kaşığı sıvı yağBir adet yufkaBir yemek kaşığı domates salçasıTuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biberPatatesi kızartmak için:Sıvı yağBeşamel sos için:Bir su bardağı sütBir silme yemek kaşığı unBir yemek kaşığı tereyağıKarabiberÇay kaşığının ucuyla tuzÜzeri için:Bir çorba kâsesi kaşar peyniri rendesiETLİ SULTAN KEBABI YAPILIŞIHavuçların kabukları soyulup küp küp doğranır.Bezelye ile birlikte haşlanır ve süzdürülür.Patatesin kabuğu soyulur ve havuçlarla aynı büyüklükte doğranarak sıvı yağda kızartılır, bir kenara alınır.Etler yıkanıp yapışmaz tabanlı bir tencere veya tavada yüksek ısıdaki ateşte mühürlenir ve üzerine sıcak su konularak yumuşayana kadar ağzı kapalı olarak veya düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirilir.Tencereye sıvı yağ konulur.Kabukları soyularak yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar ilave edilir.Soğan pembeleşince salça ilave edilir.Salça çok katı değilse su ilavesi ile eritip açmaya ihtiyaç yoktur.Kokusu çıkana kadar kavrulur.Etler, kızarmış patatesler, haşlanan havuç ve bezelyeler eklenerek harmanlanır.Üç - dört dakika kadar birlikte kavrulur.Varsa pişirilen etin suyundan yoksa normal sıcak sudan bir çay bardağı kadar ilave edilir.Tuzu ve baharatı eklenir, tencerenin ağzı kapatılarak kısık ateşte on dakika kadar pişirilir. Ocaktan alınır.Tencerede yemeğin fazla suyu kalmamalıdır.Bir büyük yufka dört eşit üçgen parçaya bölünür.Üçgenlerin bir parçası büyük bir çorba kâsesinin içine kenarları sarkacak şekilde yerleştirilir.Üçgenin en uçtaki bir iki parçası koparılarak kâsenin tabanına yerleştirilir.Bir miktar soğumuş olan etli karışımdan delikli kepçe veya kevgir yardımıyla dikkatlice yufkanın içine yerleştirilir.Kâseden sarkan yufka parçaları kâsenin içine doğru katlanarak kapatılır.Kapatma yeri alta gelecek şekilde ısıya dayanıklı yağlanmış orta boy bir borcama veya fırın kabına yerleştirilir.Diğer yufka parçaları da aynı şekilde hazırlanır.Bu arada küçük bir tencereye bir kaşık tereyağı konur, eriyince un eklenir ve unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.Üzerine oda sıcaklığında süt, karabiber ve çay kaşığının ucuyla tuz konulur, unun topak kalmaması için sürekli çırpma teliyle karıştırılır ve beşamel sos katılaşmaya başlayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.Topaklaşma halinde blendır ile giderilebilir.Pişen sos hazırlanan yufkaların üzerine kaşık yardımıyla paylaştırılır.En üste rendelenmiş kaşar serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kaşarlar eriyip hafifçe kızarana kadar pişirilir.İç malzeme zaten pişmiş olduğundan önce beşameli kızartıp sonra fırından çıkarıp kaşar rendesi ekleyerek tekrar fırınlamaya gerek yoktur. Sebzeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı1 orta boy soğan3 biber1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 kapya biber2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIPilav tenceresine yağı alın ve eritin. Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavuruyoruz. Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz. Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıyoruz. Sütlaç malzemeler1 lt süt2 çay bardağı pirinç1 litre su3 yemek kaşığı pirinç unu1,5 -2 su bardağı toz şeker1 su bardağı sütTarçınSÜTLAÇ YAPILIŞIPirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın. Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin. Birkaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin. Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin. Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin. Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın. Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.