Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tarhana çorbası tarifi, Kayseri yağlama tarifi, kuru dolma tarifi, vezir parmağı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz tarhana1 çorba kaşığı salça (domates ve biber)1 çorba kaşığı tereyağı3 diş sarımsakTuz1 çay kaşığı kırmızı biberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin.1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin).5 su bardağı suyu ilave edin.Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.15-20 dakika pişirin.Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Yağlama malzemelerBazlama hamuru için4 su bardağı unBir tutam tuzYarım paket yaş maya1 çay bardağı suHarcı içinYarım çay bardağı ayçiçek yağı30 gram margarin veya tereyağı300 gram kıyma2 soğan3 domatesTuzKarabiberBir yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı suYAĞLAMA YAPILIŞIHamuru için malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın. Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı tereyağı veya margarin ile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin.İç harcı için; Margarin veya tereyağını bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun.Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve ayçiçek yağı ekleyerek pişirmeye devam edin.Yarım çay bardağı su ekleyip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz. Kuru dolma malzemeler12 adet kuru patlıcan12 adet kuru biberEtli kemik 2 / 3 parçaİç malzemesi:500 gr orta yağlı kıyma3 adet kuru soğan400 gr pirinç1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kırmızıbiber7 diş sarımsak1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası1 su bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı nar ekşisi1 çay kaşığı limon tuzu yada yarım limon suyuTuzSos malzemesi:2-3 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı tereyağı1,5-2 su bardağı sıcak suKURU DOLMA YAPILIŞIGeniş bir tencerede bolca su koyun ve kaynatın, başka bir tencereye yada kaba soğuk su doldurun.Kaynayan suyun içine kurutulmuş patlıcan ve biberi atın.1-2 dakika yani patlıcan ve biber yumuşayınca kadar haşlayın.Kuru malzeme yumuşar yumuşamaz süzgeç yardımıyla kaynayan sudan alıp soğuk suya atın.Malzemeleriniz soğuyunca süzün.Pirinçleri 1-2 su yıkayın ve yarım saat kadar ılık suda bekleterek süzün.Soğanı ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın.Pirinç, kıyma, soğan, sarımsak, salça ve geri kalan tüm baharatları geniş bir kapta iyice karıştırın.Haşladığınız patlıcan ve biberleri hazırladığınız iç harcı ile 1/3 oranında (yani yarısından daha az) doldurun ve ağızlarını sıkarak yapıştırın.Tencerenizin altına sıyırılmış kemikleri üzerine de kuru dolmaları dizin.Tereyağını eritin domates salçası, biber salçası, toz şekeri tereyağında kavurun ve sıcak suyu ilave edin.Hazırladığınız sosu dolmanın üzerine dökün ve yaklaşık 1 saat önce orta sonra da kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Vezir parmağı tatlısı malzemeler125 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay bardağı şekerAldığı kadar unBulamak için:İrmikŞerbeti için:3,5 su bardağı su3 su bardağı şeker1-2 damla limon suyuVEZİR PARMAĞA YAPILIŞIÖnce şerbetini hazırlamakla başlayın.Şeker ve suyu bir tencereye alıp 15 dakika kadar kaynatın.Tenceredeki karışım kaynadıktan sonra içine 1-2 damla limon suyu ekleyin.Güzelce karıştırdıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp tencerenin altını kapatın.Yumurta, tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve şekeri derin bir kapta karıştırın.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun.Hamurdan küçük parçalar alıp parmağa benzer bir şekil verin.Parmak şeklindeki hamurlarınızın her yerini irmiğe bulayın.İrmiğe buladığınız hamurları 170 dereceye ayarlanmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.Pişirdiğiniz tatlıların üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti dökün.Vezir parmağı tatlınız şerbetini tamamen çekince hemen servis edebilirsiniz.