Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak havuç çorbası tarifi, köri soslu tavuklu pilav tarifi, çiçek soğan tarifi ve Arap kadayıfı tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı havuç çorbası tarifi, köri soslu tavuklu pilav tarifi, çiçek soğan tarifi ve Arap kadayıfı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Havuç çorbası malzemeler3 adet orta boy havuç1 adet büyük boy soğan1/2 su bardağı pirinç5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 diş sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuzHAVUÇ ÇORBASI YAPILIŞISoğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin. Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin. 1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu yada içme suyunu ekleyin. Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın. Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın. Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin. Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın. Körili tavuklu pilav malzemeler2 küp tavuk suyu bulyon2 su bardağı baldo pirinç3 su bardağı sıcak su3 yemek kaşığı ayçiçek yağı200 gram tavuk göğsü1 tatlı kaşığı köri1 tatlı kaşığı zerdeçal2 adet havuçKÖRİLİ TAVUKLU PİLAV YAPILIŞIGeniş tabanlı bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ekleyin. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın. Şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış havuçları da ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Köriyi ekleyin. 2 küp Tavuk Suyu Bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Çiçek soğan malzemeler1 adet beyaz soğan2 adet yumurta250 mililitre süt200 gram un1 çay bardağı nişasta4 yemek kaşığı bayat ekmek kırıntısı2 tatlı kaşığı kekik2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber2 tatlı kaşığı sarımsak tozu ya da 3 diş sarımsak1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuzKızartmak için:Sıvı yağÇİÇEK SOĞAN YAPILIŞIMümkün olan en büyük ve düzgün şekilli soğanı kullanmaya çalışın. Tepesini kesip kabuklarını soyun ancak kökünü ayırmayın. Soğanı ters yüz edip kökü üstte kalacak şekilde kesme tahtasına yerleştirin. Kökten 1 santimetre kalacak şekilde soğanı dik, yatay ve diyagonal olmak üzere dört kez kesip 8 parçaya bölün. Yeniden kaldırıp kökü alta gelecek şekilde tahtanın üzerine hafifçe atın ve parçaların çiçek gibi açılmasını sağlayın. (Soğanı buzlu suya koyarsanız daha kolay açılır.) Diğer yanda un, nişasta, ekmek kırıntısı, tuz, sarımsak ve baharatları güzelce karıştırın.Yumurtayı ve sütü de ayrı bir yerde çırpın.Sıvı yağı derin bir tencerede ısıtmaya başlayın. Açılan soğanı kurulayıp önce unlu sonra yumurtalı sonra tekrar unlu karışıma bulayın. Buladığınız malzemelerin soğan parçaları arasına güzelce girdiğinden emin olun. Güzelce kapladığınız soğanı bir kevgir yardımıyla yağa alın ve tencerenin ortasında tutarak kızartın. Kızaran soğanı yağdan alıp kağıt havlunun üzerinde fazla yağını çektirin.Ketçap, hardal gibi soslarla servis edebilirsiniz. Arap kadayıfı malzemeler1.5 su bardağı süt1.5 su bardağı su2.5 su bardağı un2 çay kaşığı kuru maya2 çay kaşığı şeker2 çay kaşığı kurutulmuş portakal turunç kabuğu tozuİç için;1 kase iri dövülmüş ceviz1/2 (yarım) çay kaşığı tarçınŞerbeti için;3 su bardağı şeker3.5 su bardağı su1/2 (yarım) limon suyuKızartmak için;Sıvı yağÜzerine;Antep fıstığıARAP KADAYIFI YAPILIŞIOrta boy tencereye şekeri ve suyu koyun. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın.20 dakika kaynasın. Ocaktan indirmeden bir iki dakika önce, yarım limon suyunu sıkın. Şerbeti soğumaya bırakın.Derin bir kasenin içine önce sıvıları ekleyin. Arkasından maya, şeker ve unu ekleyerek mikserle karıştırın. Hamur, krep hamuru kıvamında olacak. Mayanın aktifleşmesi için, ağzını streç film ile kapatın, üzerini örterek ortalama 1 saat beklemeye alın. Yanmaz yapılmaz tavaya çok az yağ döküp etrafa yayın.Kepçe yardımıyla ilk hamuru tavaya dökün.Hamurun sadece altını pişirin. Üstü göz göz olacak, ıslaklık kalmayacak. Bir tabağa üst üste gelmeyecek şekilde pişen Arap kadayıflarını dizin.Hepsi bittikten sonra, ortasına bir tatlı kaşığı cevizli, tarçınlı iç harcından koyun. Kenarlarını baş parmağınız ve işaret parmağınızı yavaş yavaş sıkarak kapatın. Hepsinin içine cevizli iç harcını koyduktan sonra, tavaya bol yağ koyarak hepsini tek tek kızartın.Kızarttığınız Arap kadayıflarını soğuk şerbetin içine atın. Bir iki dakika şerbetin içinde kalabilir. Şerbetin içinden servis tabağına alın. Bütün hamurlara aynı işlemi yapın.Servis tabağının üzerine bir iki kaşık şerbet gezdirmeyi ihmal etmeyin.