'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (19 Şubat 2024)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, imam bayıldı tarifi, Çerkez tavuğu tarifi ve şekerpare tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün tarhana çorbası tarifi, imam bayıldı tarifi, Çerkez tavuğu tarifi ve şekerpare tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

TARHANA ÇORBASI TARİFİ
Tarhana çorbası malzemeler
- 3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI
- 1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.
- 1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.
- 5 su bardağı su ilave edilir.
- Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.
- Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.
- 15 ile 20 dakika arasında pişirilir.
- 1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır.

İMAMBAYILDI TARİFİ
İmambayıldı malzemeler
- Arzu edilen miktarda patlıcan
- 1 adet soğan
- Zeytinyağ
- Su
- Sarımsak
İMAMBAYILDI YAPILIŞI
- Arzu edilen miktarda patlıcan uzunlamasına dörder parçaya bölünüp köklerinden ayrılmadan tuzlanıp bekletilir.
- Sonra kabaca soğan doğranıp bolca zeytinyağ ile bir miktar pişirilip yarısı bir tencereye konur ve üzerine patlıcanlar dizilir.
- Diğer yarısı da üzerine döşenip yeterli miktarda suyuyla pişirilir.
- İçine birkaç baş sarımsağın soyulmuş dişleri de ilave edilir. Soğuyunca tabaklara konup yenir.

ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ
Çerkez tavuğu malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
- 5 su bardağı su
Cevizli harcı için:
- 300 gram ceviz
- 3 diş sarımsak
- 4 dilim bayat ekmek içi
- 1,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı toz kişniş
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
ÇERKEZ TAVUĞU YAPILIŞI
- Tavuklar ilk olarak temizlenir ve bol suda yıkanır.
- Derin bir tencere içerisine alınır ve içme suyu, orta boy kuru soğan, limon suyu ve tane karabiber eklendikten sonra orta ateşte pişirilir.
- Yumuşayana kadar pişen tavuğu geniş bir tabağa alırız.
- Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince ince uzun parçalar halinde didikleriz.
- Arzuya göre macun kıvamına gelmesi için mutfak robotundan geçirin.
- Cevizli harcı hazırlamak için sarımsaklar incecik kıyılır ve tuz ilave edilip sarımsaklar dövülür.
- Ayıklanmış ceviz içleri eklenip dövme işlemine devam edilir.
- Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşattıktan sonra cevizli karışıma katılır.
- Toz kişnişi eklenir, tüm malzemeyi koyu bir akışkanlık elde edene kadar karıştırılır.
- Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle harmanladığınız cevizli karışımı servis tabağına alınız.
- İsteğe bağlı zeytinyağında pulbiberi yakıp üzerine dökebilirsiniz.

ŞEKERPARE TARİFİ
Şekerpare malzemeler
- 2 su bardağı un
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 4 yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- 20 adet fındık içi
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
ŞEKERPARE YAPILIŞI
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu karıştırdıktan sonra yüksek ateşte kaynatın. Kaynama noktasına gelen şerbete bir dilim limon ve suyunu ekledikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bekletin. Tatlının hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar eliniz ile karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmik ile ayrı bir kapta karıştırın. Krema haline getirdiğiniz karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlamış olun. Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamuru, yirmi eşit parçaya bölün. Avuç içinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin. İçini çeken tatlıları ılık ya da soğuk olarak servis edin.