'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (2 Şubat 2024)
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65bca6d9ca5cbb44aa9eb97f.jpg)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak domates çorbası tarifi, körili tavuklu pilav tarifi, havuç tarator tarifi ve magnolia tarifi.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65bca6daca5cbb44aa9eb985.jpg)
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün domates çorbası tarifi, körili tavuklu pilav tarifi, havuç tarator tarifi ve magnolia tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
![DOMATES ÇORBASI TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65bca6f2ca5cbb44aa9eb988.jpg)
DOMATES ÇORBASI TARİFİ
Domates çorbası malzemeler
- 5 adet büyük boy sulu domates
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı sıcak et suyu
- 2 çay bardağı sıcak süt
DOMATES ÇORBASI YAPILIŞI
- 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.
- 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.
- 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.
- Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.
- Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.
- Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
- Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
- Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
![KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65bca700ca5cbb44aa9eb98b.jpg)
KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV TARİFİ
Körili tavuklu pilav malzemeler
- 2 küp tavuk suyu bulyon
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 200 g tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 2 adet havuç
KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV YAPILIŞI
Geniş tabanlı bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ekleyin. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın. Şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış havuçları da ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Köriyi ekleyin. 2 küp tavuk suyu bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
![HAVUÇ TARATOR TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65bca70aca5cbb44aa9eb98e.jpg)
HAVUÇ TARATOR TARİFİ
Havuç tarator malzemeler
- 6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç
- 3 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
HAVUÇ TARATOR YAPILIŞI
- Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökün.
- Yumuşayana kadar kısık ateşte kavurun.
- Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsakları ekleyin.
- 4 - 5 dakika daha kavrulan havucu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Yoğurdun içerisine tuz ekleyerek iyice çırpın. Soğuyan havuçla yoğurdu karıştırın ve mezenizi servis tabağına alarak servis edin.
![MAGNOLİA TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65bca717ca5cbb44aa9eb991.jpg)
MAGNOLİA TARİFİ
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 adet vanilya
- 1 kutu krema ( 200 ml)
- 2 paket bisküvi
- 10-15 adet çilek veya 3 tane muz
MAGNOLİA YAPILIŞI
İki paket burçak bisküviyi rondoda çekin, toz haline getirin. Çilekleri yeşil yaprak bölümlerini koparmadan su dolu bir kasede bekletin. Temizlensinler. Krema, bisküvi ve çilek hariç. Muhallebi malzemesi ile muhallebinizi hazırlayın…. Yani süt, toz şeker, yumurta sarısı, mısır nişastası, un ve vanilyayı derin bir tencerede güzelce telle çırpın ve ocakta muhallebi kıvamı alana kadar göz göz olup, pıt pıt atana kadar pişirin. Şimdi suda bekleyen çilekleri sudan üstten toplayarak elinizle nazikçe alın. Süzgeçe koyun, çileklerin yaprak kısımlarını bir bıçak ile alın ve atın. Çilekler süzgeçte beklesin. Muhallebiniz bu arada pişti. Mahellebi soğurken siz süzülmüş çilekleri dilimleyin. Magnoliayı hazırlayacağınız kupları, derin kaseleri ya da geniş derin bardaklarınızı hazırlayın. Muhallebi soğudu. Şimdi içine 1 kutu kremayı ekleyin ve telle karıştırın. Homojen bir karışım olsun. Şimdi hepsini, yani tüm malzemeyi birleştirme zamanı. Bardakların en alt bölümüne, yani dibine çektiğimiz bisküvilerden 2 yemek kaşığı koyun. Şimdi bardağın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri -yerleştirin, dizin. Bardağınıza şimdi pişmiş muhallebiden birer kepçe koyun. Üzerine tekrar 1 kaşık bisküvi ve tekrar puding koyun bu şekilde pudingi paylaştırıp bitirin. Tatlının en üstünü de kalan bisküvilerinizi paylaştırak kapatın.Tatlınızı bitirin. En üstünü çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.