'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (20 Şubat 2024)
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65d4a5c5333d53a0c366bf05.jpg)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak patates çorbası tarifi, körili tavuklu pilav tarifi, çoban salata tarifi ve keşkül tarifi.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65d4a5c5333d53a0c366bf07.jpg)
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün patates çorbası tarifi, körili tavuklu pilav tarifi, çoban salata tarifi ve keşkül tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
![PATATES ÇORBASI TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65d4a657333d53a0c366bf34.jpg)
PATATES ÇORBASI TARİFİ
Patates çorbası malzemeler
- 2,5 litre et suyu
- 2 orta boy soğan
- 3 - 4 adet patates
- 1 kahve fincanı un
- 1 küçük paket tereyağı veya margarin
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi
- Tuz
Terbiyesi için
- 1 bardak süt
- 2 yumurta sarısı
- Garnitürü
- 2 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 2 - 3 dilim bayat ekmek
PATATES ÇORBASI YAPILIŞI
- Soğanları küçük parçalar halinde doğrayın, iki kaşık yağla açık renk olacak şekilde kavurun.
- Unu ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurun.
- Et suyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri, hindistan cevizi ve tuz koyup yavaş yavaş kaynatarak 30 dakika pişirin.
- Çorbayı başka bir kaba süzün ve tekrar ocağa koyup kaynatın.
- Terbiyesini yapıp yavaş yavaş ekleyin ve 2 kaşım pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Ayrı bir kapta yumurta akina kaşar peyniri, kırmızıbiber ve maydanoz katın.
- Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün ve küçük küpler halinde kesip çorbayla servis edin.
![KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65d4a67d333d53a0c366bf36.jpg)
KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV TARİFİ
Körili tavuklu pilav malzemeler
- 2 küp tavuk suyu bulyon
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 200 g tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 2 adet havuç
KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV YAPILIŞI
Geniş tabanlı bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ekleyin. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın. Şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış havuçları da ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Köriyi ekleyin. 2 küp tavuk suyu bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
![ÇOBAN SALATASI TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65d4a689333d53a0c366bf39.jpg)
ÇOBAN SALATASI TARİFİ
MALZEMELER
- 4 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet salatalık
- Maydanoz
- Limon suyu
- Zeytinyağı
NASIL YAPILIR?
- İlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.
- Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.
- İnce ince doğradığımız yeşil biber ve küçük küçük doğradığımız salatalığımızı da karıştırma kabına alalım.
- Son olarak maydanozu da ince ince doğrayalım ve doğradığımız diğer malzemelerimizin üzerine ekleyelim.
- Salatamızın zeytin yağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis edelim.
![KEŞKÜL TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65d4a697333d53a0c366bf3c.jpg)
KEŞKÜL TARİFİ
Keşkül malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 5 yemek kaşığı toz badem
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
Servisi için:
- 2 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
- 1 yemek kaşığı file Antep fıstığı
KEŞKÜL YAPILIŞI
- Yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Sarıları süt, şeker nişasta ve toz bademle birlikte alın.
- Orta ateşte bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Pişen keşkülün içine Hindistan cevizini ilave edin.
- Keşkülü kaselere paylaştırın. Soğuyup katılaştıktan sonra üzerine kabuksuz çiğ badem ve file Antep fıstığı serpin.