Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tarhana çorbası tarifi, köfte tarifi, şehriyeli pilav tarifi ve brownie tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı naneTuz1 çay kaşığı kırmızıbiberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.5 su bardağı su ilave edilir.Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.15 ile 20 dakika arasında pişirilir. 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır. Köfte malzemeler1 soğanYarım demet maydanoz500 gram dana kıyma1 yumurta1 çay kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiber1.5 yemek kaşığı galeta unuTuzKÖFTE YAPILIŞIKöfte harcını hazırlamak için, soğanları rendeleyin ve maydanozları ince ince kıyın. İsterseniz, bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz.Soğan, maydanoz, kıyma, yumurta, zeytinyağı ve tuzu bir kaba alıp iyice yoğurun. Bu sırada istediğiniz baharatları da ekleyerek yoğurmaya devam edin.Hazırladığınız harcın üzerini streç filmle kapatarak yarım saat buzdolabında dinlendirin.Ardından harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 1 cm olacak şekilde üzerine bastırarak yassılaştırın.Tüm harcı aynı şekilde hazırladıktan sonra ızgara veya az yağ eklenmiş tavada pişirin. Pişen köfteleri kap içine alarak sıcak bir şekilde servis edin. Tel şehriyeli pilav malzemelerYarım çay bardağı tel şehriye1 su bardağı pirinç1 adet bulyon (tavuk veya et)İsteğinize göre et suyu da kullanabilirsiniz.1 çay kaşığı tuz1 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su4 yemek kaşığı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaşık tereyağıTEL ŞEHRİYELİ PİLAV YAPILIŞIPilav yapmaya başlamadan önce pirinçleri iyice sıcak suda yıkayın.7 - 8 su yıkadıktan sonra en az yarım saat sıcak suda bekletin.Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.Üzerine şehriyeleri ekleyip kavurun.Renk almaya başlayan şehriyelerin üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.1 dakika daha pirinçleri kavurun.Ardından tereyağını ekleyin.Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonu parçalayarak ekleyin.Gerçek et sulu yapacaksanız üzerine koyulan su miktarından et suyunu çıkartarak yapın.Tuz ilave edildikten sonra kaynar suyu ekleyin.Pilavın rengi beyaz olsun istiyorsanız 3-4 damla limon suyu damlatın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin. Brownie pasta malzemelerBrownie için;3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ1 ,5 su bardağı süt25 gr kakao1 paket toz çikolata sosu1 çay kaşığı karbonat1 buçuk su bardağı unİsteğe bağlı damla çikolataKreması için;1 paket muzlu puding1 paket kremşantiİsteğe bağlı damla çikolataGanaj için200 ml sıvı krema160 gr bitter çikolataBROWNİE PASTA YAPILIŞIBrownie için; yumurta ve şeker 3 dk çırpılır. Sıvı yağ, süt, kakao, toz çikolata sosu eklenir ve çırpılır. Un ve karbonat eklenir tekrar çırpılır.Büyük dik dörtgen borcam margarin veya tereyağ ile yağlanır.Kek harcı dökülür eşit bir şekilde yayılır.Üzerine isteğe bağlı damla çikolata serpilir.Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında 10-15 dk pişirilir.Pudingli krema için; puding arkasındaki tarife göre pişirilir ve ara ara karıştırılarak soğutulur.1 paket krem santi toz halinde soğumuş pudingle karıştırılır.Damla çikolata kalabilirsiniz. Dolaba kaldırılır.Pişen brownie kek iyice soğuduktan sonra kreması üzerine yayılır.Ganaj için sıvı krema biraz ısıtılır kaynatılmamalıdır yoksa krema kesilir.Isınan kremaya çikolata kırılıp karıştırılır çikolata tamamen eriyince kremanın üzerine dökülüp yayılır.En az 1 saat buz dolabında dinlendikten sonra servis edilebilir.