Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domates çorbası tarifi, kirde kebabı tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve taş kadayıf tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Kirde kebabı malzemelerYarım kilo kuzu butSıvıyağ2 diş sarımsak2 adet domatesEt marinesi için:1 bütün soğan suyu1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvıyağ1 - 2 dal taze kekik yaprağıTuzKirde kebabı üzeri için2 adet kapya biber2 adet yeşil dolmalık biber1 bütün soğan10 adet mantarKİRDE KEBABI YAPILIŞIİlk önce etler marine edilir. Marine malzemelerini bir kabın içerisine alın, küp küp doğranmış etleri ilave edin ve elinizle iyice yoğurun. Kapya biber ve yeşil biberi julyen şeklinde doğrayın. Soğanı da piyazlık bir şekilde doğradıktan sonra mantarı iri şekilde doğrayın. Az yağın içerisinde güzelce doğranan malzemeleri soteleyin. İri küp doğranmış domates ve sarımsakları içerisine ekleyerek ocağın altını kapatın. Ayrı bir tavayı iyice kızdırın ve marine edilen etleri pişirmeye başlayın. Et piştikten sonra tabağa alın. Ayrı bir tavada tereyağıyla lavaşı kavrunun. Çıtır lavaş elde edince tabağa koyun ve üzerine etleri alın. Hazırlanan sebzeli sosu üzerine ekleyip servis edin. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun.Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Taş kadayıf tatlısı malzemelerHamuru için:1 su bardağı ılık süt1 su bardağı su1,5 su bardağı un1 tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tuzİçi için:150 gram iri kıyılmış ceviz içiKızartmak için:3/4 su bardağı sıvı yağŞerbeti için:2,5 su bardağı su2 su bardağı toz şeker1/4 adet limonÜzeri için:2 yemek kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı50 gram kaymakTAŞ KADAYIF TATLISI YAPILIŞIŞerbetinizin ılık, tatlınızın sıcak olması gerektiği için öncelikle şerbet yaparak işe koyulun.Bir tencereye suyu ve şekeri ilave edip güzelce karıştırın ve tencereyi ocağa koyun.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 10 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın.10 dakikanın sonunda limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.Şerbetin soğuması için oda sıcaklığında biraz ılındıktan sonra buzdolabına alabilirsiniz.Derin bir kaba ılıklaştırdığınız sütü, suyu, şeker, tuz ve kuru mayayı ekleyip karıştırın.Ardından unu ilave edin ve bir mikser yardımıyla 5 dakika boyunca çırpın.Tamamen homojen bir karışım elde etmiş olmanız önemli.Hazırladığınız karışımın üzerine bir poşet geçirin ve sıcak bir yerde yaklaşık 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.Hamur kabarıp, göz göz olduğunda mayalanma işlemi tamamlanmış demektir.Yapışmaz tabanlı bir tavayı ocağa alın ve içerisine hiç yağ koymayın.