Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı arpa şehriye çorbası tarifi, fırında patates köfte tarifi, kuru domatesli arpa şehriye pilavı tarifi, karamelli magnolia tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Arpa şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı arpa şehriye + 1 çorba kaşığı daha arpa şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak suARPA ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin.2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın.Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır.RAMAZAN İMSAKİYESİ 2022 Fırında patates köfte malzemeler3 adet orta boy patates1 adet orta boy kuru soğan1 adet orta boy domates2 adet orta boy kırmızı biberKöfte harcı için:500 gram kıyma1 adet kuru soğan1 adet yumurta2 yemek kaşığı galeta unu (ya da bayat ekmek içi)10 dal maydanoz1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı yenibaharSosu için:2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1,5 su bardağı sıcak suYarım çay kaşığı tuzFIRINDA PATATES KÖFTE YAPILIŞIKuru soğanı rendeleyin ve yoğurma kabına aldığınız kıymaya ilave edin. Galeta unu, yumurta ve ince ince doğradığınız maydanozları da kıymaya ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyip yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Kıymadan küçük parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin. Sıvı yağı sos tenceresinde kızdırıp içine domates salçasını ekleyin ve kısa bir süre kavurun. Ardından içine rendelediğiniz domatesleri de ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Kuru soğanları piyazlık, patatesleri ise elma dilim doğrayın. Fırın kabının tabanına önce soğanları üzerine patatesleri yerleştirin. En üste de köfteleri dizin. Kırmızı biberi küp küp doğrayıp köftelerin üzerine serpin. Hazırladığınız domatesli sosu da malzemelerin üzerine yayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tepsiyi fırına verip 35-40 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.EKMEKSİZ KÖFTE TARİFİ Kuru domatesli arpa şehriye pilavı malzemeler2 su bardağı arpa şehriye1 su bardağı domates rendesi2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)1 adet çarliston biber1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ10-15 adet kuru domatesTuzKURU DOMATESLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞIKülbastının yanına çok yakışacak kuru domatesli arpa şehriye pilavını şu şekilde hazırlayabilirsiniz.Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün.Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.Kuru domatesleri sıcak suya koyun hafif diri olacak şekilde yumuşamasını bekleyin.Bıçakla keserken dağılmayacak kadar yumuşaması yeterli.Kahvaltılık cevizli kuru domatesten biraz daha diri olmalı.Ardından ağıza gelecek kadar parçalara bölün.Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin.Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun.Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın.Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.Son aşamada kuru domatesleri ekleyin.Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir) Ocağın altını kapatın.15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın.Servis ederken baz olarak domatesli arpa şehriye pilavını kullanın.Üzerine külbastı etlerini dizin.Bu pilav, kuzu külbastı tarifine de çok yakışacaktır.TAVUK KAPAMA TARİFİ Karamelli magnolia malzemeler1 litre sütYarım çay bardağı unYarım çay bardağı nişasta2 yumurta sarısı1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya1 paket kremaAra kat için petibörKaramel için:1 su bardağı toz şeker5 yemek kaşığı suBirkaç damla limon suyu3 yemek kaşığı tereyağı120 ml kremaKARAMELLİ MAGNOLİA YAPILIŞIVanilya ve krema haricindeki tüm malzemeyi bir tencereye alarak çırpın ve ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin.Ocaktan alıp içine vanilya ve kremayı ilave edin ve mikser ile ılınana kadar çırpın.Karamel için şeker, su ve limonu tavaya alıp karıştırmadan arada sallayarak eritin.Hafif kahverengi rengini aldığında içerisine tereyağını ilave edip eriyene kadar karıştırın.Tamamen eridikten sonra kremayı da ekleyip hızlıca karıştırarak ocaktan alın.Servis kuplarına önce muhallebiyi, ardından karameli ve ufalanmış bisküviyi ekleyip kupları doldurun.Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Buzdolabına alın ve soğuduktan sonra servis yapın.RAMAZAN İMSAKİYESİ 2022