TAVUK ŞNİTZEL TARİFİ
TAVUK ŞNİTZEL MALZEMELERİ
- 1 adet tavuk göğüs eti
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- Köri
- Karabiber
- Tuz
KIZARTMAK İÇİN
Şnitzel için sos tarifimizi vermiştik. önce sosu hazırlarsanız, servis sırasında zaman kaybetmemiş olursunuz.
TAVUK ŞNİTZEL YAPILIŞI
- Un, galeta unu ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyun.
- Hepsinin içine biraz karabiber, köri ve tuz ekleyerek karıştırın.
- Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırın.
- Şnitzel için göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirin.
- Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine koyun.
- Bütün tavukları bu şekilde pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.