Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size mercimek çorbası tarifi, tepsi kebabı tarifi, nohutlu pilav tarifi ve profiterol tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Süzme mercimek çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Hatay usulü tepsi kebabı malzemeler750 g kıyma1 adet soğan2-3 adet biber (acı)1 adet kırmızı biber2 diş sarımsak1,5 yemek kaşığı biber salçasıYarım yemek kaşığı domates salçasıYarım demet ince kıyılmış maydanozYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay kaşığı pul biber (oranını köftenin acısına göre arttırabilirsiniz)1 çay kaşığı kekik1, 5 tatlı kaşığı kimyonAz karabiberTuzÜzeri için:DomatesBiber1 çay bardağı ilik su1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçasıHATAY USULÜ TEPSİ KEBABI YAPILIŞIÖncelikle kebabı yapılacağı tepsinin içine kıymayı alın.Üzerine ince kıyılmış soğan, ezilmiş sarımsak, sıvı yağ, ince kıyılmış biberler, bütün baharatlar ve salçaları ilave edip iyice yoğurun.İncecik kıyılmış maydanozu da ilave edip harmanladıktan sonra elinizle yavaşça bastırarak tepsiye veya bir borcamın içine yayın.Üzeri için ılık suyun içine salçaları koyup karıştırın.Salçayı kebabın üstüne döküp, biber ve domatesle süsledikten sonra önceden 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.Tepsi kebabı servise hazır. Nohutlu pilav malzemeler3 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ayçiçek yağı2 su bardağı baldo pirinç3 su bardağı su2 su bardağı nohut – haşlanmışTuzBeyaz biber1 adet defne yaprağıNOHUTLU PİLAV YAPILIŞIPilav tencerenize ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eriyince pirincinizi ekleyin.Pirincinizin üzerine tuz ilave edin ve hafif kavurun. İçerisine su, haşlanmış nohut, tuz, beyaz biber ve defne yaprağını ilave edip karıştırın.Ardından kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Pilav suyunu çekince içerisindeki defne yaprağını çıkartın ve alttan üste doğru havalandırın. Üzerine havlu kağıt serip kapağını kapatın ve 10 – 15 dakika dinlendirin. Profiterol malzemelerProfiterol hamuru için:1 su bardağı un1 su bardağı su3 adet büyük yumurta1/ 2 paket margarinProfiterol kreması için:3 yemek kaşığı un500 ml. süt1 paket vanilin1 adet yumurta1.5 çay bardağı toz şekerÇikolata sosu için:200 gram krema220 gram bitter çikolataPROFİTEROL YAPILIŞIProfiterol kreması için; Sos tenceresine 1.5 çay bardağı toz şeker ve 2.5 su bardağı sütü ekleyin.Ardından 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı unu ekleyerek orta ateşte pişirin.Koyulaşan profiterol kremasına, 1 paket vanilin ekleyin ve tekrar karıştırın.Profiterol kremasını ocaktan alarak oda sıcaklığında soğutun. Krema soğuduğunda sıkma poşetine alarak 1 saat buzdolabında dinlendirin.Profiterol hamuru için; 125 gram margarini ve 1 su bardağı suyu tencerede kaynatın.Üzerine 1 su bardağı un ekleyerek topaklanmaması için karıştırın.Hamur toparlandığında ocaktan alın ve oda sıcaklığında yaklaşık 15 dakika dinlendirin.Hamura 3 adet yumurtayı tek tek ekleyerek yedirin.Hamur yumurtalarla tamamen özdeşleştiğinde, 15 dakika daha dinlendirin.Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Aralarında boşluk bırakın.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında profiterol hamurunu 40 dakika pişirin.Profiterol hamurları piştiğinde, 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.Profiterol hamurunun alt kısımlarında bıçakla küçük delikler açın.Bu delikten, hazırladığınız profiterol kremasını sıkarak içini doldurun.Çikolata sosu için; Bitter çikolatayı kırarak küçük parçalara ayırın.Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolatayı eriyene kadar karıştırın.İçini doldurduğunuz profiterolleri üst üste dizin.Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerinde gezdirin.