Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, yeşil mercimek yemeği tarifi, bulgur pilavı tarifi, bisküvi pastası tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Mercimek çorbası malzemeler1.5 su bardağı sarı mercimek1.5 su bardağı tavuk suyu4 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası1 yemek kaşığı kekik1 tatlı kaşığı pul biber2 yemek kaşığı unMERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri bir tencereye alıyoruz.Berrak bir su elde edene kadar bol bol yıkıyoruz.Yıkanan mercimeklerin üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 3 su bardağı su ekliyoruz.Mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.Kaynayınca ocaktan alıp blenderden geçiriyoruz.Başka bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırıyoruz.Kızan yağın üzerine unu ekliyoruz.Rengi değişen unun üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz.Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Kokusu çıkan salçanın üzerine baharat seviyorsanız kekik ve pul biberi ekleyip hemen üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz.Kaynayana kadar bol bol karıştırıyoruz.Kaynayınca altını kısıyoruz.Birleştirme işlemine geçiyoruz.Mercimeği tekrar ocağa alıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz.Kaynayan mercimekle kaynayan salçalı sosu birleştiriyoruz.Üzerine tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz.2 - 3 dakika kaynadıktan sonra çorbamız hazır. Yeşil mercimek malzemeler2 su bardağı yeşil mercimek3 kaşık sıvı yağ1, 5 kaşık salça1, 5 su bardağı kaynar su2 adet orta boy soğan1 yemek kaşığı yemeklik toz kırmızı biberTuzYEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ YAPILIŞIYeşil mercimekler iyice yıkanıp haşlanır. Haşlanan mercimekler süzülür. Soğanlar yemeklik doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara salça eklenir. Salça da kavrulunca mercimekler ilave edilir ve üzerine toz biber eklenir. Birkaç dakika daha kavrulunca üzerine kaynar su eklenir ve birkaç taşım kaynatılır. Sebzeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı1 orta boy soğan3 adet biber1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 adet kapya biber2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı kaynar suSEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIPilav tenceresine yağı alın ve eritin.Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekleyin.Kavurmaya devam edin.Kavrulunca üzerine salçalarıı ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavurun.Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırın.Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatın.Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatın.Biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Bisküvi pastası malzemeler3 paket petibör bisküvi1 paket çikolatalı puding1 paket krem şanti1 litre sütÜzerini süslemek içinHindistan ceviziBİSKÜVİ PASTASI YAPILIŞIÖncelikle krem şantiyi hazırlıyoruz. Her markanın kendine göre ölçümü olduğu için üzerindeki tarife göre sütle krem şantiyi hazırlayın.Daha sonra hazırladığınız krem şantiyi dolaba atıp dondurun.Derin bir tencere de pudingi üzerindeki ölçü tarifine göre hazırlayın. Pişen pudingi sıcak haliyle kullanacağız.Dikdörtgen bir borcama ilk sıra üst üste binmeyecek şekilde sırasıyla petibörleri dizin.Üzerine sıcak pudingin yarısını dökün.Eşit bir şekilde yayıldıktan sonra pudingin üzerine yine bir sıra üst üste binmeyecek şeklide petibör döşenir.Bu sefer üzerine krem şantinin tamamı yayılır. Eşit bir şekilde yayıldıktan sonra yine bir sıra petibör bisküvi yayılır üst üstte gelmemesine dikkat edin.Bisküvilerle her yeri kapattıktan sonra yarım kalan puding üzerine dökülür.Eşit bir şekilde yayılır. Bisküvi arttıysa ufalanarak pastanın üzerine eşit bir şekilde yayabilirsiniz.Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.