'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (26 Şubat 2024)
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65dc6ebd277e5059539fd761.jpg)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mısır çorbası tarifi, karalahana sarması tarifi, paçanga böreği tarifi ve tartolet tarifi.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65dc6ebc277e5059539fd75e.jpg)
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün mısır çorbası tarifi, karalahana sarması tarifi, paçanga böreği tarifi ve tartolet tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
![MISIR ÇORBASI TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65dc6ed0277e5059539fd764.jpg)
MISIR ÇORBASI TARİFİ
Mısır çorbası malzemeler
- 500 g dondurulmuş mısır
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 8 çay bardağı süt
- 4 çay bardağı tavuk suyu
- 5-6 dal frenk maydanozu
MISIR ÇORBASI YAPILIŞI
- İlk olarak mısırın yarısını ayırıp ezerek püre haline getirin. Diğer yarısını bir kenarda bekletin.
- Derin bir tencerede tereyağını eritin. Soğanları piyazlık doğrayıp ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Ezdiğiniz mısırları tencereye ekleyip karıştırın.Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Çorba kaynamaya başladığında, ayırmış olduğunuz tane mısırları da ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış frenk maydanozu serpebilirsiniz.
![KARALAHANA SARMASI TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65dc7047277e5059539fd766.jpg)
KARALAHANA SARMASI TARİFİ
Karalahana sarması malzemeler
- 1 kg kara lahana
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı pirinç
- 3 soğan
- 250 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 15 gr tereyağı
KARALAHANA SARMASI YAPILIŞI
- Karalahanaları yıkayıp kaynayan tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzerek soğumaya bırakın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya karıştırın.
- Pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Harçtan yaprakların içine doldurup sarın.
- Tencerenin zeminine karalahana yaprakları serip, dolmaları tencereye dizin.
- En üste zeytinyağı gezdirip üzerine uygun büyüklükte bir tabak kapatın ve dolmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun.
- Dolmaları tabağa alın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirdikten sonra sıcak servis yapın.
![PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65dc7062277e5059539fd768.jpg)
PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ
Paçanga böreği malzemeler
- 1 adet hazır yufka
- 1 adet domates
- 1 adet yeşilbiber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 150 gram doğranmış pastırma
Kızartmak için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
PAÇANGA BÖREĞİ YAPILIŞI
İlk olarak paçanga böreğinin iç harcı hazırlanır. Biberler küçük küçük doğranarak az sıvı yağda sotelenir ve derin bir kap içerisine alınır. Dilerseniz çiğden de koyabilirsiniz ama ben 1-2 dakika önceden pişirmeyi tercih ediyorum. Biberler biraz soğuduktan sonra kabuğu soyulan ve küp küp doğranan domatesler, kaşar peyniri ve pastırmalar eklenip karıştırılarak iç harcı hazırlanır.
Yufka ile börekler sarılır. Yufka büyüklüğüne göre 6 veya 8 üçgen parçaya bölünür. Her parçaya iç harcından bolca yerleştirilerek sigara böreği sarar gibi fakat daha irice sarılır.
Hazırlanan paçanga börekleri kızartılır. Hazırlanan börekler bol sıvı yağda kızartılır.
![MEYVELİ TARTOLET TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65dc7067277e5059539fd76a.jpg)
MEYVELİ TARTOLET TARİFİ
Tartolet malzemeler
Tartolet hamuru için
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 150 gram tereyağı
Tartolet kreması için
- 2 buçuk su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1,5 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
TARTOLET YAPILIŞI
- İlk olarak hamuru yoğurup, 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Daha sonra hamuru yarım cm kalınlığında açıp, istediğimiz büyüklükte daireler kesip, bu daireleri cupcake kalıbımıza veya küçük kek kalıplarına yerleştiriyoruz ve tabanını çatalla deliyoruz.
- 180 derece önceden ısınmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Diğer yanda tüm malzemeleri karıştırıp çırparak kremayı hazırlıyoruz.
- Piştikten sonra labneyi ilave edip mikserle biraz daha çırpıyoruz.
- Fırından çıkardığımız tartlarımızın içini kremayla doldurup, üzerini meyvelerle süslüyoruz.
- Tartoletlerimiz bekleyecekse, meyvelerin üzerine hazır satılan tart jolesinden sürebilirsiniz.