Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı şehriye çorbası tarifi, kağıt kebabı tarifi, iç pilav tarifi ve un helvası tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı arpa şehriye + 1 çorba kaşığı daha arpa Şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin. 1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun. Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin. Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın. Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır. Kağıt kebabı malzemeler600 g kuşbaşı dana eti2 adet orta boy havuç2 adet orta boy patates2 adet domates1 su bardağı bezelye1 yemek kaşığı domates salçasıYarım çay bardağın kadar sıvı yağBir kase arpacık soğan1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kekikTuzKAĞIT KEBABI YAPILIŞITencereye sıvı yağ ekleyin ve kızınca üzerine soğanlar ekleyin. 1 - 2 dakika sonra kuşbaşı doğranmış etleri de tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatın ve etler suyunu saldıktan sonra salçayı ve 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam edin. Etler yumuşayana kadar yaklaşık 8-9 dakika daha pişirin. Bu arada patatesleri ve kabuğu soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın, havuçları da minik küpler halinde doğrayın. Yumuşamış etlere patates, domates ve havuç eklenerek karıştırılır. Sebzeler yumuşayana tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edin. Patates yumuşamaya başladığında yıkayıp suyunu süzdüğünüz bezelyeyi, karabiber, kekik ve tuzu ekleyip 3-4 dakika daha kaynatın. Yemeği ocaktan alın. Ortalama 30x30 cm boyutunda yağlı kağıda yemekten birer porsiyonluk koyun ve bohça gibi katlayın.Kağıdın bitiş yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. İç pilav malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı pirinç1 adet soğan2 yemek kaşığı dolmalık fıstık2 yemek kaşığı kuş üzümü2 yemek kaşığı toz şekerYenibaharTarçınTuzKarabiberZeytinyağı3 su bardağı suİÇ PİLAV YAPILIŞIBir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın.Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin.Bir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın.Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin. Un helvası malzemeler2,5 su bardağı un200 gram tereyağ3 çorba kaşığı sıvı yağ2 su bardağı toz şekerUN HELVASI YAPILIŞIDerin bir tencere içerisinde tereyağı eritilip içerisine bir miktar sıvı yağ eklenir.Ardından unu ilave ederek kısık ateşte yavaş yavaş karıştırılır.Un kahverengi kıvama gelene kadar kavurma işlemine devam edilir.Bu işlem yapılırken başka bir kapta oda sıcaklığındaki sütün içerisinde şeker eritilir.İstenilen renge gelen una şerbet ilave edilir ve tahta kaşığa yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirilir.Tahta kaşığa yapışma olmayınca ocaktan alınır ve bir süre dinlendirilir.Servis edilirken tarçın, ceviz yada fındık ile süslenip sunum yapılabilir.