'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (6 Şubat 2024)
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65c2051f277e5059539fb1aa.jpg)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak un çorbası tarifi, patates oturtma tarifi, sebzeli pilav tarifi ve nohut salatası tarifi.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65c20520277e5059539fb1ad.jpg)
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün un çorbası tarifi, patates oturtma tarifi, sebzeli pilav tarifi ve nohut salatası tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
![SARIMSAKLI UN ÇORBASI TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65c2052c277e5059539fb1af.jpg)
SARIMSAKLI UN ÇORBASI TARİFİ
Sarımsaklı un çorbası malzemeler
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı un
- 1 iri diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz ve tavuk bulyon
- Yeteri kadar su
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Toz kırmızı biber ve kuru nane
- İsteğe bağlı olarak da sirke
SARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞI
- Tavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.
- Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.
- Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.
- Topaklanma olursa blanderdan geçirin.
- Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.
- Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.
- Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilirsiniz.
![PATATES OTURTMA TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65c20539277e5059539fb1b1.jpg)
PATATES OTURTMA TARİFİ
Patates oturtma malzemeler
- 4- 6 tane patates
- 500 gram kıyma
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane kuru soğan (ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 tane domates (küçük doğranmış)
- 5 dal kıyılmış maydanoz
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
PATATES OTURTMA YAPILIŞI
- Patates oturtma için önce kıymayı sıvı yağda biraz kavurun.
- Soğan ve sarımsağını ekleyin bir iki karışım kavrulsun ve salçasını ilave edin.
- Ardından domates, maydanoz, baharat ve suyunu katıp kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar sote yapın.
- Bu arada patatesleri soyun, yıkayın ve ince dilimleyin, yuvarlak dilimler olacak.
- Borcamı bol yağlayın ve patates dilimlerinden bir kat borcama döşeyin, kıyma harcının yarısını patateslerin üzerine yayın sonra tekrar patates dizin.
- En üste fırçayla biraz sıvı yağ sürün.
- Borcamın üzerini folyo ile kapatıp patatesler pişene kadar 200 derece fırında pişirin.
- Patatesler yumuşayınca üzerini açın, biraz kızarsın.
- Patates oturtmamız 1-2 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır olur.
![SEBZELİ PİLAV TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65c20541277e5059539fb1b3.jpg)
SEBZELİ PİLAV TARİFİ
Sebzeli pilavı malzemeler
- 1.5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı şehriye
- 1 adet kapya biber
- 1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)
- 1 su bardağı bezelye
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1,5 bardak su ( kaynar su)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
SEBZELİ PİLAV YAPILIŞI
Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır. Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur. Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir. Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır. Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız.
![NOHUT SALATASI TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65c205a2277e5059539fb1b6.jpg)
NOHUT SALATASI TARİFİ
Nohut salatası malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 200 gr konserve mısır
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım limon
- Zeytinyağı
- Tuz
NOHUT SALATASI YAPILIŞI
Kırmızı biber ve soğan küçük küçük doğranır. Maydanoz ve dereotu ince ince kesilir. Derince bir kaba malzemeler alınır. Limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenerek salata karıştırılır, servis tabağına alınır.
İpucu
Nohutları 1 gece öncesinden ıslatırsanız ertesi gün kolay bir şekilde haşlarsınız. Nohut salatanıza isteğe bağlı olarak nar ekşisi ilave edebilir, malzemeleri damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.