Her gün tüketildiğinde iştahı köreltiyor

Yemeklerde daha az yemenizi sağlayacak, iştahınızı köreltecek ve kilo vermenize destek olacak bir çare arıyorsanız, her gün yemeklerden 20 dakika önce bir tutam dereotu tüketmeniz yeterli... Dereotu içerisindeki çeşitli besin değerleri sayesinde iştahınızı bastırıyor, tokluk hissi yaratıyor ve yemeklerden alacağınız kalori miktarını azaltarak kilo vermenize destek oluyor ancak bu kadar değil... İşte her gün dereotu tüketmek için nedenler...

Birçoğu beslenmeyi ve sağlığı artırmak için dereotu otu kullanır.
Dereotu otu, kereviz (Apiaceae) ailesinin bir parçası olan, bulunması kolay ve yaygın olarak kullanılan yıllık bir bitkidir.
Dereotu, sağlık yararları sağlayan mikro besinlerle doludur.
İştahınızı düzenler, yemeklerden aşırı kalori alımını engeller.

100 gramlık taze, çiğ bahçe dereotu yaklaşık 43 kalori sağlar.
Dereotunun bir porsiyonu ayrıca 3.5 gram protein ve 1 gramdan biraz fazla yağ sağlar.
Dereotu içindeki vitaminler arasında
- A vitamini (7717 IU veya günlük önerilen alımınızın %154'ü),
- C vitamini (85 mg veya günlük önerilen alımınızın %142'si),
- folat (önerilen günlük alımın yaklaşık yüzde 38'i)
- riboflavin (günlük önerilen alımınızın yaklaşık yüzde 38'i)
bulunur.
Her gün yemeklerden önce dereotu tüketerek yüksek besin değerlerinden faydalanabilir vücudunuzun sorunsuz şekilde çalışmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Dereotu içindeki mineraller arasında
- kalsiyum (208 mg),
- demir (6,6 mg),
- magnezyum (55 mg),
- fosfor (66 mg),
- potasyum (738 mg),
- manganez (1,3 mg)
ve az miktarda sodyum, çinko ve bakır bulunur.

Dereotu ayrıca iyi bir lif kaynağıdır. Sindirim sisteminin dengeli şekilde çalışmasına yardımcı olur, besinlerin emilimini azaltır açlık hissini geciktirir.
Dereotu doğuştan gelen yağlar ayrıca gazın serbest kalmasına yardımcı olarak şişkinliği azaltır . Dereotu ayrıca şişkinliği azaltmanın başka bir yolu olan doğal bir idrar söktürücü görevi görür.
100 gramlık bir dereotu, A vitamini alımınızı artırır.
Böylece sağlıklı görme, cilt, bağışıklık fonksiyonu, büyüme ve üreme sağlığını korumanıza yardımcı olur.
Dereotu ayrıca folat (hücre bölünmesi ve DNA üretimi için önemlidir), sağlıklı kemikler için kalsiyum, hücre fonksiyonu ve gelişimi için riboflavin, manganez ve demir kaynağıdır.

Dereotu yaprakları besinler ve antioksidanlarla dolu oldukları ve çok az kaloriye sahip oldukları için kilo vermeye yardımcı olabilir.
Ayrıca kötü kolesterol ile birlikte vücudumuzdaki trigliserit seviyelerini düşürmeye yardımcı olurlar.
- Dereotunun biraz zeytinyağı ve limon ile karıştırarak her gün tüketebilirsiniz
- Sade suya bir demet dereotu yaprağı ekleyip 5-6 dakika kaynatarak suyunu süzerek tüketebilirsiniz.
- Sabah içeceğinize veya yağ yakmanıza yardımcı olacak yeşil çayınıza dereotu yaprağı ekleyebilirsiniz.
- İçecek sindirime yardımcı olacak ve metabolizma seviyenizi artıracaktır.
UYARI VE ÖNLEMLER
Dereotu alerjisi olan kişilerde cilt tahrişine neden olabilir . Ayrıca taze dereotu suyu da cildin güneşe karşı ekstra hassas olmasına neden olabilir. Bu sizi güneş yanığı ve cilt kanseri için daha fazla risk altına sokabilir.