Kimse tüketmek istemiyor ama şifa deposu! Yoğurdun içine koyup kaşık kaşık tüketin! Doğadaki en güçlü magnezyum kaynağı
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6615221da55adee7ac7146fc.jpg)
Sebze ailesinde olan bamya faydalı olduğu kadar bamya tohumu da bir o kadar faydalıdır. Faydalarını saymakla bitiremeyiz. İçerisinde bulunduğu vitaminler ve mineraller sayesinde vazgeçilmez bir tohum türüdür. Tohumunun inanılmaz faydaları ise şöyledir…
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6615221ca55adee7ac7146ea.jpg)
Bamya tüylü yapısı nedeniyle bazı kişilerin tüketmekten uzak durduğu bir meyvedir. Türkiye’de genellikle ‘ekşili bamya yemeği’ olarak sofralarda yerini alan bu karakteristik bitki, yüzyıllardır tüketilir.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6615221ba55adee7ac7146e2.jpg)
Turşusu, çorbası da yapılan bamyanın faydaları çoktur. Ebegümeci ailesinden gelen bamyanın tohumları da son yıllarda faydalarına inanılarak sıklıkla tüketilmeye başlanmıştır.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6615221ba55adee7ac7146e4.jpg)
Bamya tohumu, meyvesi olgunlaştıktan sonra oluşan küçük, koyu kırmızı veya kahverengi tohumlardır. Bamya tohumları meyvesinden ayrıştırılarak kurutulur.
![BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6615221ba55adee7ac7146e8.jpg)
BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?
*B, C, K vitamini, potasyum, magnezyum, kalsiyum bulunmaktadır.
*Kötü kolesterolün düşürülmesinde yardımcı olmaktadır.
*Tam bir karaciğer dostudur ve karaciğeri korumaya yardımcıdır.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6615221ba55adee7ac7146e6.jpg)
*Kan şekerinin düzenlenmesinde de yardımcı olmaktadır.
Vücutta oluşan zararlı toksinlerin atılmasında da büyük bir katkıya sahiptir.
*Dizlerde vücutta oluşa sıvı kaybına ve sıvı kaybıyla oluşan ağrılarında yok olmasını da sağlar
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6615221ca55adee7ac7146ec.jpg)
*Özellikler dizlerde oluşan ağrılara, kireçlenme ağrılarına, menisküs ağrıları ve bu gibi ağrılara da iyi geldiği biliniyor
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6615221da55adee7ac7146ee.jpg)
*İçerisinde yüksek miktarda K vitamini bulunuyor. Bu insan vücudunun gerekli olan k vitamini ihtiyacını karşılar. Ayrıca K Vitamini sayesinde kemiklere de iyi gelmektedir.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6615221da55adee7ac7146f0.jpg)
*Kanın iyi bir şekilde de pıhtılaşmasını da sağlar
*Bamya tohumunun diğer bir özelliği ise diyabete karşı da çok faydalıdır.
*Hafızanın güçlenmesine yardımcı olur ve konsantrasyonun da güçlenmesinde önemli rol oynamaktadır.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6615221da55adee7ac7146f2.jpg)
*Sinirlilik durumuna, strese ve uykusuzluk problemlerine karşı da çok faydalı bir tohumdur.
*Düzenli ve yeterli şekilde kullanıldığı zaman halsizliğe karşı da faydalıdır.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6615221da55adee7ac7146f4.jpg)
*Ayrıca bamya tohumunun diğer bir özelliği ise zayıflamaya da yardımcı olmasıdır. Aç karnına kullanılan bamya tohumu düzenli kullanımda zayıflattığı görülmektedir.
*İçerisinde bulunduğu yüksek lifler sayesinde tok tutucu özelliği de bulunmaktadır.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6615221da55adee7ac7146f6.jpg)
*Artan salgınlara karşı bir bire bir tohumdur.
*Sürekli ve ara ara olan kabızlık sorununa en etkili yöntemdir.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6615221da55adee7ac7146f8.jpg)
*Özellikle metabolizmayı iyi bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
*Bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir.
*Astım, bronşit ve solunum yolu rahatsızlıklarına karşı da çok faydalıdır.
*Ayrıca kansere karşı da faydası bulunmaktadır. Mide şişkinliklerine birebir
![BAMYA TOHUMUN KULLANIMI NASILDIR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6615221da55adee7ac7146fa.jpg)
BAMYA TOHUMUN KULLANIMI NASILDIR?
Çay olarak kullanılabilir.
Tozu veya tohumu direk olarak alınabilir. Üzerine su için.
8-9 tane bamya tohumu 1 bardak suyun içerisine atın ağzını kapatın ve sabaha kadar beklesin daha sonra bu suyu için ve tohumları yiyin.
10 adet bamya tohumunu ezin ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. 1 yemek kaşığı da bal ekleyin macun yapın.
Bu macunu 1 hafta boyunca 1 çay kaşığı kullanın. 1 hafta boyunca düzenli kullanın daha sonra ara verin.