Ramazan ayı boyunca iftarda ne yemek yapacağınızı düşünüyorsanız, işinizi kolaylaştıracak birbirinden lezzetli çorbadan tatlıya kadar iftar menüleri haberimizde.GÜNÜN İFTAR MENÜSÜ Ezogelin çorbası malzemeler2 çay bardağı mercimek3 yemek kaşığı pirinç2 yemek kaşığı bulgur1 adet soğan1 tatlı kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı tereyağı6 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı tuzEZOGELİN ÇORBASI YAPILIŞISıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın.Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın.3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin.Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın.Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin.1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun. Kavrulan sosunuzu ocaktan alın.Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin.Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Tavuk şiş malzemeler500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)Tavuk şiş sosu için:5 yemek kaşığı sıvı yağ3 yemek kaşığı süt2 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı tuzTahta şişTAVUK ŞİŞ YAPILIŞIGeniş bir kasenin içine sos için gerekli malzemeleri koyup güzelce karıştırın.Tavuk göğüsü kuşbaşı büyüklüğünde doğrayıp sosun içine koyun.Tavuk etlerini sosa iyice bulayın ve 1 saat buzdolabında bekletin.Dinlenen tavuk etlerini şişe hafif aralıklı olacak şekilde dizin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.Kalan sosu tavuk etlerin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 220 derece fırının hafif alt kısmında pişirin.Tavuk etleri fırında pişerken bir kaç defa alt üst çevirerek pişirin. Mevsim salata malzemelerYarım göbek kırmızı lahana2 adet havuç1 göbek marul veya kıvırcıkYarım demet rokaYarım demet dereotuYarım demet maydanozİsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısırTuz1 limonun suyuZeytinyağıMEVSİM SALATA YAPILIŞIGöbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle iyice ovun. Dilerseniz limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.Bir süre tuz ve sirke ile beklemesi iyi olur. Ardından son bir kez tekrar yoğurur gibi ovmaya devam edin.Bu işlem sırasında elleriniz boyanabilir, dilerseniz bir mutfaklarda da kullanılan ve hareket kabiliyetinizi engellemeyen ameliyat eldivenlerinden kullanabilirsiniz.Havucu rendeleyin.Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.İsteğe göre haşlanmış mısırı üzerine serpin.Roka, maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Dereotu ile süsleyin.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. Kırmızı lahananyı ayrıca sirke ile ovduysanız, sirke koymanıza gerek yok. KEDİDİLİ PASTASI MALZEMELER1 paket 24’lü kedidili bisküvi1 su bardağı sütKreması için;1 litre süt1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un3 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya1 poşet toz krem şantiÜzeri için;1 paket çikolata sosu2,5 su bardağı sütKEDİDİLİ PASTASI TARİFİ YAPILIŞIÖnce tencereye süt, un, toz şeker, nişasta koyup karıştırın.Kaynayınca altını kapatıp, vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip, 2-3 dakika çırpın.Büyük dikdörtgen borcama kedidillerini önlü arkalı süte batırıp şekerli kısmı üste gelecek şekilde sıralayın.Üzerine kremayı dökün.Bir paket çikolata sosunu ölçüsüne göre pişirip ılıyınca üzerine dökün.En az 5-6 saat dinlendirip servis edin. Bir gece önceden yapılırsa, daha güzel olur.