Vegan burgerler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmayı isteyen sunucu Helen Lawal, İngiltere'nin en büyük süpermarketlerini gezdikten sonra bir sosis markasının fabrikasına gitti. Sosis üretim sürecinde görev alan bir fabrika çalışanı, klorürden deniz yosununa kadar pek çok malzeme kullandıklarını anlattı. ''Tekstürlü bir bitkisel protein kullanıyoruz. Tadını domuz sosisi gibi yapmak için ise bazı tatlar geliştirdik. Etsiz sosis karışımını, deniz yosunundan yapılan aljinat jeli ile karıştırıyoruz.Sonrasında jeli, kalsiyum klorürün içine batırıyoruz. Bu işlem, sosisin sertleşmesine yardımcı oluyor.'' Ürün geliştirme müdürü Faye Hasnip, ambalajlarda kullanılan 'bitki bazlı terimi'nin daha fazla müşteri çektiğini itiraf etti. Hasnip, son 5 yılda et taklit alanındaki markalara olan ilginin arttığını da sözlerine ekledi. Birçok kişi, etsiz ürünlere olan ilginin, etin maliyetinin yüksek olmasından kaynaklandığını düşünüyor. Kimisi ise sağlıklı beslenme biçimini benimsemek için et yemek yerine fasulye ve bakliyat gibi protein açısından zengin olan gıdalara yöneliyor. Helen Lawal'ın sosis fabrikası ziyareti, sosyal medyada da gündem oldu. Kullanıcılar ''Sanırım bir daha sosis yiyemeyeceğim'' ve ''Vegansın ama yediğin her şey sentetik'' gibi yorumlar yaptı.