DONDURMANIZI KENDİNİZ HAZIRLAYIN!
Şu durumda en iyi çözüm, hiç dondurma yememek gibi görünüyor. Diyetisyen Emre Uzun, "Hazır dondurmalarda risk olduğunu kabul etmek gerek. Ancak bildiğiniz, güvendiğiniz, kullandığı malzemelerden emin olduğunuz dondurmacılar da var, onları keşfedin" diyor.
Diyetisyen Emre Uzun, "Bu dondurmanın özelliği A vitamini zengini meyve ve sebzelerle hazırlanması... Çünkü bu sayede hem az kaloriyle serinlersiniz, hem A vitamini sayesinde güneşin zararlı ışınlarından korunursunuz hem de daha hızlı bronzlaşırsınız" diyor. "Örneğin kayısı, A, B, C ve E vitamini deposudur. Demir, fosfor, kalsiyum ve magnezyum zenginidir. Bol miktarda lif içerir ve antioksidandır. Kavunda bol miktarda potasyum olduğu için kalp ve damar sağlığını korur. İçerdiği beta karoten ve C vitamini sayesinde kanserle savaşır. Yüksek tansiyona, göz sağlığına, hazımsızlığa ve sindirim sistemine iyi gelir. Havuç ise A vitaminiyle cildi, kalbi, damarları ve gözleri korur. İçerdiği beta karoten ile kansere karşı savaşır. İçeriğindeki biyoaktif kimyasallarla kanser hücrelerinin büyümesini engeller. Lif zenginidir, bu sayede sindirim sistemine ve bağırsaklara yararları saymakla bitmez. Meme, kolon ve mesane kanseriyle savaşır. Vücuttaki oksijen ve demiri artırır. İçerdiği protein ve kalsiyumla kemikleri güçlendirir. Antiseptik özelliğiyle pek çok cilt sorununa çözüm sunar. Ağız ve diş dostudur. Tırnakları ve saçları da güçlendirir."