‘SEBZE ÇEŞİTLERİ ZENGİNLEŞTİRİLMELİ’
Yaz aylarında yüksek kalorili ve zor sindirilen besinlerden kaçınılması gerektiği vurgulayan Sungur, şunları söyledi:
“Yüksek su içeriğine sahip salatalık, nane, dereotu, kuzu kulağı gibi yeşilliklerden oluşan salatalar, yoğurtlu soğuk çorbalar gibi yiyecekler hem daha kolay sindirilir hem de vücudunuzu ferahlatır. Yumurta haşlama olarak veya salatalarda, et ürünleri ızgara veya sebze yemeklerinin içerisinde az miktarda tüketilebilir. Yaz mevsiminde zengin sebze çeşitlerinden daha çok faydalanılmalıdır. Ayrıca yaz aylarında dışarıda ve açıkta satılan besinlerin tüketiminden kaçınılmalı, hızlı bozulma potansiyeli olan et, yumurta, süt, balık vb. riskli besinler açıkta bekletilmemeli, besinlerin hazırlanması ve pişirilmesi aşamalarında hijyen kurallarına özen gösterilmelidir."