Egzersiz - Diyet Yeterince su içmediğinizde vücudunuzda ne olur?

Yeterince su içmediğinizde vücudunuzda ne olur?

Paylaş
Yeterince su içmediğinizde vücudunuzda ne olur?

Genellikle herkes geç yaşlanmanın ve doğal yaşlanma sürecinin yavaşlatmanın yollarını arıyor. Yapılan son araştırmalarda her gün yeterli miktarda su içenlerin içmeyenlere oranla daha geç yaşlandığı ve daha uzun yaşadığı ortaya çıktı. Her gün bol miktarda su içmek çeşitli hastalıkları da azaltabiliyor. Hatta su içmek metabolizmayı hızlandırarak zayıflama süreçlerine de destek oluyor. Peki, yeterince su içmediğinizde vücudunuzda neler olur?

Posta.com.tr| Suyun vücuda faydaları saymakla bitmiyor. Her gün 8-10 bardak su içmek metabolizmayı hızlandırır, organların güzel çalışmasını sağlar, cildi nemlendirir, hücrelere oksijen ve besin taşır, vücut ısısını dengeler, vücutta biriken fazla maddeleri dışarı atılmasını sağlar.

Haberin Devamı

Yapılan son araştırmalara göre düzenli ve yeterli miktarda su içmenin yaşlanma sürecini yavaşlatabileceği ortaya çıktı. Çalışmaya katılan 11.200'den fazla yetişkinin verilerini 30 yıldır takip eden araştırmacılar bu çalışmalarının sonunda su içmenin yaşlanmayı yavaşlattığını ortaya koydu.

Düzenli olarak su içildiğinde vücudunuzun sağlını koruyabilirsiniz. Çünkü suyun içerisinde birçok vitamin ve mineral bulunur. Su insan vücudunun nefes almasını sağlar. Genel olarak uzmanlar günde en az 8-10 bardak su içilmesini öneriyor. Araştırmalar genellikle erkekler için günde 15,5 bardak (3,7 litre) ve kadınlar için günde 11,5 bardak (2,7 litre) sıvı tüketmesini öneriyor. Peki su içmediğinizde vücudunuzda neler olur?

Haberin Devamı

SU VÜCUDUN TEMEL SIVISIDIR

Vücut susuz kaldığında bir çok hastalığa davetiye çıkarabiliyor. Su içmemek stres, yorgunluk ve uykusuzluğu artırıyor. Eğer gün içerisinde sıklıkla baş ağrısı çekiyorsanız bunun en temel nedeni yeterli miktarda su içmemenizdir.

Yeterli miktarda su içmediğinizde bağırsakların işlevinin yavaşlamasına da sebep olursunuz. Çünkü yeterli miktarda su içmemek kabızlık probleminin ortaya çıkmasına sebep olur. İdrar yapmakta zorlanma ve koyu renk idrar da yetersiz miktarda su içtiğinizin işaretleri arasında yer alır.

Gün içerisinde aralıklar baş dönmesi sorunu yaşıyorsanız bunun nedeni de yeterli miktarda su içmemekten kaynaklı olabilir. Su vücudun temel sıvısıdır. Eğer yeterli miktarda su içmiyorsanız vücudunuzda enerji kaybı meydana gelir. Bu durumda gün içerisinde sürekli yorgun ve halsiz hissedebilirsiniz.

Genellikle su içmeyenler gün içerisinde kahve çay, meyve suyu ya da çeşitli içecekler tüketerek su ihtiyacını giderdiğini düşünür. Ancak her sıvı su değildir. Bu içecekler tam tersine vücudun daha fazla suya ihtiyaç duymasına yol açarlar. Bu sebeple her gün su içmeyi mutlaka alışkanlık haline getirmeniz gerekir.

Gün boyunca sürekli olarak bol miktarda su ve sıvı içmeye çalışın. Vücudunuzun susuz kaldığından şüpheleniyorsanız, gün boyunca nasıl sağlıklı bir şekilde susuz kalabileceğiniz konusunda bir uzmana danışın.

Haberin Devamı