BAHARDA TÜKETİLECEK MEYVELER
Dyt. Aksoy, baharda hangi meyveleri tüketebileceğimizi şöyle sıraladı:
Yeşil erik (1 porsiyonu: 10 adet): A, C ve K vitamini açısından zengin bir meyvedir. Fakat diş plaklarına zarar vermemesi adına yoğun tüketilmemesi önerilir.
Çağla (1 porsiyonu: 10 adet): B, C ve E vitaminleri; demir, magnezyum, kalsiyum, potasyum, selenyum açısından zengin bir meyvedir.
Çilek (1 porsiyonu: Küçük 12 adet): A, folik asit, C vitaminlileri ve kalsiyum, fosfor, potasyum, demir mineralleri içerir.
Vişne (1 porsiyonu: 14 adet): A ve C vitamini ayrıca çok değerli olan antosiyanin barındırarak kanser hücresini oluşumunu önlemeye yardımcıdır.