Gündem 8 Mart adaleti! Kadınlar Günü'nde katilin cezası kesildi

8 Mart adaleti! Kadınlar Günü'nde katilin cezası kesildi

Paylaş
8 Mart adaleti! Kadınlar Günü'nde katilin cezası kesildi

İlknur Gökay Tuncel, peşini bir türlü bırakmayan Selçuk Gezici'den 5 yıl boyunca kurtulamadı. Takıntılı sapık sonunda kadını sokakta vahşice öldürdü. Ve mahkeme 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde katilin cezasını kesti: İndirimsiz ağırlaştırılmış müebbet...

Kırklareli Lüleburgaz'da 4 Kasım 2021 günü yürüyerek evine giden belediye çalışanı İlknur Gökay Tuncel (42), takip edildiğini fark etti. Koşarak bir apartmana sığınmaya çalıştı. Ancak kendisini beş yıldır taciz ve tehdit eden Selçuk Gezici'den kurtulamadı. Gezici, kadını yakalayıp diz çökmesini istedi. Sonra da ensesine vurup bıçağı kalbine defalarca sapladı. İlknur Gökay can verirken, kendisini de bıçakla yaralayan Gezici tedavi görüp iyileşti.

Haberin Devamı

MAHKEME AFFETMEDİ!

Selçuk Gezici dün karar duruşmasında hakim karşısına çıktı, "İlknur'u planlayarak öldürmedim. Eve giderken tesadüfen rastladım, çok pişmanım" dedi. Mahkeme ise Gezici’yi haksız tahrik indirimi uygulamadan tasarlayarak kasten öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Duruşmaya katılan Kırklareli Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Ilgaz Lale Kocakundakçı "Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet bitene kadar mücadelemiz sürecek" dedi.