Gündem AFAD ve Meteoroloji'den peş peşe uyarı! Çok kuvvetli yağış geliyor

AFAD ve Meteoroloji'den peş peşe uyarı! Çok kuvvetli yağış geliyor

Paylaş
AFAD ve Meteoroloji'den peş peşe uyarı! Çok kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji ve AFAD'dan 6 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. 6 ilden Giresun ve Trabzon turuncu kodla uyarılırken Ordu, Giresun, Tokat, Gümüşhane ve Samsun sarı kodla uyarıldı. Çok kuvvetli sağanak yağış beklenen illlerde; sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan ve kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Perşembe günü bu 6 ilde yaşayanlar dikkat. Meteoroloji; Ordu, Giresun, Tokat, Gümüşhane, Giresun, Trabzon ve Samsun için kuvvetli yağış uyarısı verdi. Giresun ve Trabzon turuncu kodla uyarılırken Ordu, Giresun, Tokat, Gümüşhane ve Samsun sarı kodla uyarıldı.

Haberin Devamı

METREKAREYE 75 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞEBİLİR

Meteoroloji uyarısında, "Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak Samsun, Tokat ve Trabzon'un doğusu, Gümüşhane'nin kuzeyi ile Ordu çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Giresun çevreleri ile Trabzon'un batısında çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. " ifadeleri kullanıldı.

OLUMSUZLUKLARA DİKKAT

Meteoroloji'nin ardından AFAD'dan uyarı geldi. Sosyal medyadan yapılan uyarıda, "Meteoroloji'denn alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz'de Beklenen Çok Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat! 22 Haziran Perşembe günü; Samsun, Tokat ve Trabzon'un doğusu, Gümüşhane'nin kuzeyi ile Ordu çevrelerinde kuvvetli, Giresun çevreleri ile Trabzon'un batısında çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." denildi.

Haberin Devamı