Gündem Atanamayan fenomen

Atanamayan fenomen

Paylaş
Atanamayan fenomen

Hakkari’de yaşayan, resim öğretmenliği bölümü mezunu İbrahim Erarslan, atanamayınca hobisini işe dönüştürdü. Tanımadığı kişilerin karakalem resmini çizip, hediye eden İbrahim Eraslan, o sırada karşısındakilerin şaşırmış, sevinmiş tepkilerini de sosyal medyada paylaştı. Kısa sürede 1 milyon 500 bin takipçiye ulaşan genç adam, “Atanamadığım için artık üzülmüyorum. Bu işi sürdüreceğim” dedi.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümünden bu yıl mezun olan İbrahim Eraslan (23), atanamayınca ailesinin yaşadığı Hakkari Yüksekova’nın Esendere beldesine geldi. Çevresindekilerin karakalem portelerini çizip hediye eden Eraslan, güzel tepkiler gelince hobisini işe dönüştürmeye karar verdi. Şehirleri dolaşmaya başlayan İbrahim Erarslan, gittiği mekanlarda tanımadığı insanların resimlerini çizip hediye etti.

Haberin Devamı
Tanımadığı kişilerin resmini çiziyor, hediye ederken video çekip sosyal medyada paylaşıyor

‘İYİ KAZANIYORUM’

Resmi verirken karşısındakilerin sevinçli, şaşırmış halleri ve tepkilerini cep telefonuna kaydedip, bu anları sosyal medya hesabından paylaşmaya başlayan İbrahim Eraslan, kısa sürede 1 milyon 500 bin takipçi sayısına ulaştı. Atanamadığı için artık üzülmediğini belirten genç adam, “Çizdiklerimi muhataplarına verince mutlu oluyorlar. İyi para kazanmaya başladım. Öğretmenlik yapmayı da artık düşünmüyorum. Bu işi sürdürmeye kararlıyım” dedi.