Gündem Aylık giderini duyan inanamıyor! Yok böyle hayat: Neredeyse bedavaya mâl etti

Aylık giderini duyan inanamıyor! Yok böyle hayat: Neredeyse bedavaya mâl etti

Paylaş
Aylık giderini duyan inanamıyor! Yok böyle hayat: Neredeyse bedavaya mâl etti

3 yıldır tam zamanlı olarak karavanda yaşayan Gökhan Öksüz'ün hayat hikayesi herkesin dikkatini çekiyor. Karavanını kendi elleriyle yaptıktan sonra bambaşka bir hayata adım atan Gökhan Öksüz, karavan yaşamının merak edilen tüm detaylarını anlattı.

Aydan Durak/ Posta.com.tr| Son yıllarda karavan yaşamına olan ilgi bir hayli arttı. Özellikle pandemi sonrasında ve son olarak Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle birlikte karavanda yaşamak isteyenler bu hayatı merak etmeye başladı.

Haberin Devamı

Sosyal medyada "Rotasız Kaptan" hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Gökhan Öksüz'de yıllardır karavanda yaşayan isimlerden biri. 3 yıldır tam zamanlı olarak karavanda yaşan Öksüz, "Herkesten ve her şeyden uzak ve bir o kadar da çoğu şeye yakın olarak yaşıyorum" diyerek karavan yaşamına geçiş yapmaya nasıl karar verdiğini şöyle anlattı.

Okul bittikten sonra özgürlük üzerine olan yaşamlar hep benim dikkatimi çekiyordu. Kimsenin sözleri yada baskılarına göre değil kendi isteklerime ve mutlu olduğum yere ait olma duyguları ağır basıyordu. Tamamen özgürce bir yaşam sürmek için bir çok yol araştırmaya başladı. Tabi özgür bir hayatı planlarken ilk zamanlarda bir karavanım yoktu. Sadece sırt çantam ve bir çadırım vardı. Bu şekilde Türkiye'nin çoğu yerini dolaştım. Yeni insanlar tanıdım. Kalabalıktan artık uzaklaşmaya başlamıştım. Yola çıktığımda eve uzun zaman dönmüyordum yeni insanlar yeni hikayeler keşfeder oldum. Bu yaşam artık tamamen beni içine çekmeye başladı. Tur sonraları İstanbul'a döndüğümde aşırı kalabalık insanlar içinde yalnızlığımı bir çatışma içinde olduğumu fark ettim. Bu duygular beni tekrardan yollara uzak diyarlara yönlendirir oldu.


SADECE 140 BİN TL'YE KENDİ ELLERİYLE YAPTI

Mutlu olduğu ve ait olduğu yerde yaşamaya karar verdikten sonra kendi karavanını yapmak için harekete geçen Gökhan Öksüz, karavanını tam 140 bin TL'ye yaptı. Öksüz, "Karavanı kendi tecrübe ve deneyimlerime göre yapmaya karar verdim. Karavanda en rahat nasıl yaşanır diye düşündüm. Sonra tüm düşüncelerimi bir projeye döktüm. Araçla birlikte karavanımı tam 140 bin TL'ye kendi ellerimle yaptım" dedi.

Haberin Devamı

"HİÇBİR YERE BAĞLI DEĞİLİM"

Karavanda yaşamayı "Her yer sizin eviniz" olarak tanımlayan Gökhan Öksüz, "İstediğiniz yerde konaklayabiliyorsunuz. Bu çok büyük bir özgürlük. Hiçbir yere bağlı değilim. 3 gün önce İzmir'deydim. Şu an Samsun'dayım. Türkiye'nin bütün şehirlerini istediğim zaman gezebiliyorum ve istediğim her noktada konaklayabiliyorum" dedi.


AYLIK GİDERİ 2-3 BİN TL

Karavanda yaşamanın maliyetinin bir ev kirası ödemekten daha ucuz olduğunu belirten Öksüz, aylık tüm masrafının 2-3 bin TL civarında olduğunu vurguladı.

"Eğer karavanda sürekli gezi halinde değilseniz aylık 2-3 bin TL gibi bir masrafınız oluyor. Bu kira ödemekten çok daha iyi. Bu rakamlarla çok rahat bir şekilde yaşayabiliyorsunuz"

Hiçbir zaman yazlık ya da kışlık bir eve ihtiyaç duymadığını belirten Öksüz, "Her sabah farklı bir yerde uyanıyorum. Bir akarsu kenarında, ormanda ya da deniz kenarında. Zamanımın çoğu bana ait. Stresten uzak bir hayat yaşıyorum. Bir de yol arkadaşım var köpeğim doğa. Sabit bir yerde kalıyor olsaydım hayatın bu güzelliklerini keşfetme imkanım olmazdı" dedi.