Gündem Binlerce kişi yürüyor

Binlerce kişi yürüyor

Paylaş
Binlerce kişi yürüyor

Gezi Parkı'na yapılan müdahelenin ardından Türkiye'de binlerce kişi sokaklara döküldü. Anadolu Yakası'nda toplanan kalabalık bir grup, Taksim'e gitmek için Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçti

Polis ekiplerinin akşam saatlerinde Gezi Parkı'na müdahale etmesi kentin birçok kontasında protesto edildi.

Anadolu yakasında toplanan bir grup gösterici, Taksim'e gitmek üzere Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçti.

Yaklaşık 5 saat önce Kadıköy'de toplanan kalabalık grup, köprü üzerinden Taksim'e yürümek isteyince Fikirtepe'de polis müdahalesiyle karşılaştı.

Polisin müdahalesiyle dağıtılan gruplar, çeşitli yollardan Altunizade'de tekrar biraraya geldi.

Buradaki grup da polisin müdahalesiyle dağıtılınca, bir sonraki buluşma noktası, köprünün girişi oldu.

Grup, burada da polis müdahalesiyle karşılaştı. Kalabalığın büyük bir kısmı Altunizade yönüne doğru kaçarken; polis müdahalesinden sıyrılan bir grup, köprüyü geçerek Taksim'e doğru devam etti.

GEZİ'YE POLİS MÜDAHALESİNİ PROTESTO İÇİN BAŞLAYAN YÜRÜŞLERE DAİR GECEDEN NOTLAR ŞÖYLE...

- Trafik yetkilileri, ekiplerin Unkapanı Köprüsü'nden Taksim çıkışına izin vermediğini ve Dolmabahçe Taksim istikametini duba ile kapattığını söyledi. E-5 Karayolu Küçükçekmece istikametinde ise vatandaşlar nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanıyor .

- Anadolu Yakası'nda ise Bağdat Caddesi protestolar nedeniyle trafiğe kapanmış durumda. Büyük bir kalabalık da Taksim'e yürüyoruz diyerek yürüyüşe geçti.

- Polisin Gezi Parkı'na müdahalesinin ardından Gazi Mahallesinde toplanan büyük bir protestocu grup TEM otoyoluna indi. Grup Ankara istikametine yürüyüşe geçti.

- Öte yandan İstanbul'un her iki yakasında bulunan bir çok semtte toplanan farklı büyüklükteki grupların Gezi Parkına müdahaleyi protesto ettikleri haberleri geliyor.

'Gezi'ye müdahaleyi protesto eden binlerce kişi TEM Otoyolu'nda yürüyor


Polisin Gezi Parkı'na müdahalesinin ardından Gazi Mahallesinde toplanan büyük bir protestocu grup TEM otoyoluna indi.

Polisin Gezi Parkı'na müdahalesinin ardından Gazi Mahallesinde toplanan büyük bir protestocu grup TEM otoyoluna indi. Sayıları binlerle ifade edilen grup Ankara istikametine yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında gezi parkına müdahele ve hükümet aleyhine sloganlar atıldı.

Öte yandan İstanbul'un her iki yakasında bulunan bir çok semtte toplanan farklı büyüklükteki grupların Gezi Parkına müdahaleyi protesto ettikleri haberleri geliyor.

Taksim Gezi Parkı'na düzenlenen operasyon sonrası Sırselviler'de toplanan 200 kişilik grup eylem yaptı. Çevik kuvvet polisleri önce tazyikli suyla daha sonra gaz bombasıyla gruba müdahale etti. Polis ekipleri ardından grubu kovalamaya başladı. Eylemciler yol ortasına barikat kurdu. Polis gaz bombalarıyla grubu dağıttı. Ardından da TOMA'lar barikatları yol kenarına çekti. Cihangir meydanına kadar süren müdahale sırasında çevredeki vatandaşlarda tencere ve tava çalarak polisi protesto etti.

Bu sırada bir binadan yola cam bardak atıldı. Atılan bardak polisleri ıskalarken polisle vatandaşlar terörist tartışması yaşadı. Bir vatandaş "terörist mi onlar. Neden böyle yapıyorsunuz" demesini üzerine polis memuru "terörist onlar. Onlara söyle" dedi. Cihangir meydanda bir evden 10. Yıl Marşı çalındığı duyuldu.

D-100 TRAFİĞE KAPATTILAR

Gezi Parkı’na polis müdahalesinin ardından Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda toplanan kalabalık D-100 Karayolu’na yürüyerek trafiğe kapattı.
Gezi Parkı’na yapılan polis müdahalesinin ardından Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda toplanan kalabalık yürüyüşe geçti. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe başlayan yüzlerce kişilik grup ‘Hükümet İstifa’ ‘Her yer Taksim her yer direniş’ şeklinde sloganlar attı. İncirli caddesini trafiğe kapatarak yürüyen grup oturma eylemi yapıp İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra grup, D-100 karayoluna çıkarak Topkapı istikametini trafiğe kapattı. Sürücüler de sloganlar atan kalabalığa korna çalarak destek verdi.