Gündem Böyle mi olacaktı?

Böyle mi olacaktı?

Paylaş
Böyle mi olacaktı?

Ugandalı Babirye Florence, kendisine yeni bir hayat kurmak için geçen yıl ülkesinden binlerce kilometre uzaktaki Antakya'ya geldi. Kentin tanınmış Mursaloğlu ailesinin yanında çocuk bakıcısı olarak işe girdi. Kısa sürede mutlu bir yaşam kurdu. Ancak depremde yıkılan binada hayatını kaybetti. Cenazesi gözyaşlarıyla ülkesine gönderildi.

31 yaşındaki Babirye Florence; Haydar ve Merve Mursaloğlu çiftinin 2 buçuk yaşındaki kızları Ada'nın bakıcılığını yapıyordu. Mursaloğlu ailesinin Akevler Mahallesi'ndeki Iraz Apartmanı'ndaki dairesinde aileyle birlikte yaşıyordu.

Haberin Devamı

Çiftin yanında oldukça mutlu bir hayatı olan Florence bir yandan da Uganda'daki anne babasına para gönderiyordu. 6 Şubat'taki depreme Mursaloğlu ailesiyle birlikte yakalandı. Yıkılan Iraz Apartmanı'nın enkazından 5 gün sonra cansız bedeni çıkarıldı.

Hatay’ın ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'in ailesinden olan Haydar-Merve Mursaloğlu çifti ile çocukları Ada'nın akıbeti bilinmiyor.

KİMSESİZLER MEZARLIĞI

Ugandalı genç kadının cenazesi önce Narlıca'daki kimsesizler mezarlığına defnedildi. Mursaloğlu ailesinin yakınları durumu Uganda'nın Türkiye Büyükelçiliği'ne bildirdi. Ancak Babirye'nin ailesinin cenazeyi Uganda'ya getirecek parası yoktu.

Bunun üzerine Türkiye Büyükelçiliği devreye girdi. Antakya’dan alınan cenaze uçakla İstanbul’a getirildi. İstanbul Havalimanı’nda Uganda Büyükelçisi Nusura Tiperu’nun da katılımıyla düzenlenen törenin ardından cenaze THY uçağıyla ülkesine gönderildi.

Haberin Devamı

Uganda Büyükelçisi Tiperu, uçağa yüklenmeden önce Babirye Florence'ın tabutu önünde saygı duruşunda bulundu.


TÜRK AİLEYLE DOĞUM GÜNÜ

Gözü yaşlı aile ise günlerdir bekledikleri kızlarının cenazesini önceki gün teslim aldı. Florence, sosyal medyada Türkiye’de ve Mursaloğlu ailesinin yanında çalışmaktan duyduğu memnuniyeti her fırsatta dile getiriyordu. 31’inci yaşını kutladığı doğum gününde patronu Merve Mursaloğlu ile birlikte çektirdiği fotoğrafın altına "Benim için yaptığın her şeye çok teşekkür ederim. Her zaman hayatta olmaktan zevk alıyorum. Tanrı’nın lütfu sonsuza kadar benimle olsun" diye yazmıştı.