Gündem Dehşet kampı

Dehşet kampı

Paylaş
Dehşet kampı

İğneada'nın dünyaca ünlü Longoz (Subasar) Ormanları'nda yer alan ve ruhsata aykırı inşa edilen bir tesisteki bungalov evlerde kamp yapmaya gidenler dehşeti yaşadı. Aniden bastıran şiddetli yağışla oluşan sel önüne çıkan her şeyi sürükledi. Korkunç bilanço dün ortaya çıktı: 5 ölü, 1 kayıp!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ile İğneada beldesi arasında bulunan Sisli Vadi adlı bungalov evlerden oluşan kamp tesisi yazın son günlerini Longoz Ormanları'nda geçirmek isteyen ailelerle doluydu. Önceki gün başlayan şiddetli yağış sonucu meydana gelen sel tesisteki bungalov evleri, ağaçları, kümesleri yerlerinden söküp sürükledi. Hatta selden kaçmak için otomobillerine binip yola çıkanlar da suya kapıldı.

Haberin Devamı

TESİS SAHİBİNE GÖZALTI KARARI

İlk etapta 6 kişi yaralı olarak kurtarıldı. İki kişinin ise cansız bedeni bulundu. AFAD, UMKE, itfaiye, jandarma ve gönüllülerden oluşan 310 kişilik ekip aramalarını dün de sürdürdü. Üç kişinin daha cesedine ulaşıldı ve ölü sayısı 6'ya çıktı. Bir kişi ise aranıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bungalov evleri ruhsata aykırı inşa eden işletme sahibi hakkında soruşturma başlatıldı ve gözaltı kararı verildi" dedi.

SON SÖZLERİ: SEL GELİYOR

İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’nde görevli Dr. Selman Bağışlar ile 14 Haziran'da evlendiği diyetisyenlik okuyan üniversite öğrencisi eşi Mihriban Bağışlar da sel sularına kapıldı. Çiftin cansız bedenleri dün bulundu. Mihriban Bağışlar'ın kardeşi Mehmet Han, "Ablam beni görüntülü olarak aradı, 'Şu an sel oluyor biz otomobildeyiz. Ailemize haber verme ama artıyor' dedi. Bu onun son sözleri oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı
Doktor ve eşinin cansız bedenine ulaşıldı: Selde ölenlerin sayısı 5’e yükseldi