Gündem Demirören TV Grup Başkanı Yancı: Gazze’de bir insanlık dramı yaşanırken kutlama yapamazdık

Demirören TV Grup Başkanı Yancı: Gazze’de bir insanlık dramı yaşanırken kutlama yapamazdık

Paylaş
Demirören TV Grup Başkanı Yancı: Gazze’de bir insanlık dramı yaşanırken kutlama yapamazdık

Kanal D, önümüzdeki günlerde yapacağı 30’uncu yıl dönümü etkinliklerini iptal ettiğini duyurdu. Demirören TV Grup Başkanı Murat Yancı, böyle bir dönemde kutlama yapmanın doğru olmayacağı noktasında birleştiklerini ifade ederek “Gazze’de bir insanlık dramı yaşanırken kutlama yapamazdık” dedi.

Gazze’deki dram, 3’üncü haftasında devam ediyor. Son açıklamalara göre, Gazze’ye yönelik saldırılar sonucunda 5 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Sağlık sisteminin tamamen çöktüğü şehirde, ölenlerin 2 bin 360’nı çocuklar, bin 292’sini kadınlar oluşturdu. Saldırılarda, yaklaşık 16 bin 500 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

KAYITSIZ KALMADI

“Türkiye’nin Kanalı” sloganıyla yayın hayatına devam eden Kanal D, Gazze’de binlerce masum insanın hayatını kaybetmesine kayıtsız kalmadı. 1993'te yayın hayatına başlayan, ulusal ve uluslararası platformda ilklere ve sayısız başarılara imza atan Kanal D, Gazze’de yaşanan insanlık dramı nedeniyle 30’uncu kuruluş yıl dönümü etkinliklerini iptal etti.

YAYIN AKIŞI YENİDEN DÜZENLENDİ

30 yıllık yayın hayatı boyunca barış, hoşgörü ve anlayışın önemini vurgulayan; toplumun her kesimini kucaklayan yayıncılığıyla adından söz ettiren Kanal D, 19-21 Ekim’de Türkiye’de ilan edilen yas süresince de yayın akışında düzenleme yaparak dizilerinin yeni bölümlerini ekrana getirmedi. Demirören Medya’nın tüm televizyon kanalları da yas döneminde ekranlarına siyah kurdeleler koydu.

Haberin Devamı

SORUMLULUK GEREĞİ

Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, 30 yıldır ‘Türkiye’nin Kanalı’ kimliğiyle yayın yaptıklarını, yapımlarıyla Türkiye’yi yurt dışında da temsil ettiklerini belirterek, “Üstlendiğimiz bu sorumluluktan hareketle, büyük bir heyecanla beklediğimiz 30’uncu yaş günü kutlamalarımızı iptal etme kararı aldık. Gazze'de bir insanlık dramı yaşanırken kutlama yapamazdık” dedi.