Gündem İstanbul'u sis esir aldı! Hafta sonu ise şaşırtacak: Bambaşka bir hava var

İstanbul'u sis esir aldı! Hafta sonu ise şaşırtacak: Bambaşka bir hava var

Paylaş
İstanbul'u sis esir aldı! Hafta sonu ise şaşırtacak: Bambaşka bir hava var

İstanbul güne yoğun sisle başlarken trafikte aksamalar meydana geldi. Sis nedeniyle vapur seferleri yapılamıyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sisin ne zaman biteceğini duyurdu. Bu haftaya dikkat! Orhan Şen, pazar ve pazartesi günleri için de bambaşka bir uyarı yaptı. Hava sıcaklığı önce yükselecek ardından düşecek. İşte son dakika hava durumu detayları.

Posta.com.tr/ Büşra Özbelli İstanbul'da bu sabah meydana gelen yoğun sis nedeniyle göz gözü görmedi, trafikte aksamalar meydana geldi. Sis nedeniyle bazı vapur seferleri iptal edildi. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sisin biteceği tarihi duyurdu. Pastırma sıcakları geliyor. Posta.com.tr'ye konuşan Orhan Şen pazar ve pazartesi günlerine dikkat çekti, yağışlı hava için tarih verdi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA GÖZ GÖZÜ GÖRMEDİ

İstanbul'da yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, trafiğe çıkan sürücüler yavaş ilerledi. Sis nedeniyle Harem-Sirkeci arabalı vapur seferleri ve İstinye-Çubuklu seferleri yapılamıyor.

Şehir Hatları internet sitesinde “Değerli yolcularımız, İstanbul Boğazı' nda yaşanan hava muhalefeti sebebiyle seferlerimizde iptaller ve aksamalar yaşanabilmektedir" denildi.

İBB Ulaşım Yönetim Merkezi'nden yapılan açıklamada, sis nedeniyle karşılıklı olarak Harem-Sirkeci arabalı vapur seferlerinin ve İstinye-Çubuklu seferlerinin yapılamadığı bildirildi.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Geceleri gökyüzü açık oluyor, dolayısıyla yerde aşırı soğuma meydana geliyor. Bunun sonucunda çukur yerlerde ve ormanlık alanlarda sabah ve gece saatlerinde bu sis oluşuyor.

Haberin Devamı

SİS NE ZAMAN BİTECEK?

Marmara'da ve İç Anadolu'nun iç bölgelerinde bu sis pazar gününe kadar devam edecek. Pazar günü sis kalkacak çünkü Akdeniz üzerinden yağışlı bir hava kitlesi geliyor. Dolayısıyla bulutlanma olacak. Bulutlanma olduğunda da sis kalkar." dedi.

SİS NEDENİYLE ÖNEMLİ UYARI

"Sisin ulaşıma 2 önemli etkisi var" diyen Prof. Dr. Orhan Şen, "Birincisi görüş mesafesini azaltıyor. Özellikle çukur yerlerde sis etkili olur. Örneğin boğaz civarının altı da su olduğu için buharlaşma ve nem artar. Sis demek nem demek zaten. Sis bu hafta gece ve sabah saatlerinde devam eder.


İkincisi de sis yerde kayganlık yapıyor. Özellikle sabah saatlerinde soba yakılan yerlerde, bacadan çıkan küller sisin içine yapışır ve  asfaltın üstüne düşer. Asfaltın üstüne düştüğünde yağış olmasa dahi yol çok kayganlaşır. Sürücü hiç yağış yok gibi gider ama fren yaptığı zaman kayabilir." ifadelerini kullandı.

PASTIRMA SICAKLARI GELİYOR

Prof. Dr. Orhan Şen, "Bu hafta pastırma sıcakları dediğimiz sıcaklar var ama sıcaklık çok fazla yükselmiyor. Kayseri ve Yozgat'ta sıcaklık 22 derecelere kadar çıkar. İstanbul'da 22-23 derece olur.

PASTIRMA SICAĞININ YAZ SICAĞINDAN FARKI NE?

Gece ve gündüz sıcaklık farkının 20 dereceye çıkmasıyla pastırma sıcakları meydana geliyor.  Dolayısıyla bu hafta gece sıcaklığı düşecek ama gündüz sıcaklığı yükselecek. 

Haberin Devamı

İstanbul'da bu hafta gece sıcaklığı 9-10 dereceye düşecek. Örneğin bu sabah sıcaklık İstanbul'da 10 dereceydi." dedi.

PAZAR GÜNÜNDEN İTİBAREN HAVA YAĞIŞLI

Prof. Dr. Şen sisin kalkacağı pazar gününden itibaren yağışlı havanın geleceğini duyurdu. Pazar ve Pazartesi batı bölgelerinde yağışlı hava etkili olacak.