Gündem Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 26 Aralık yılın son Kabine Toplantısı'nda gündem nedir?

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 26 Aralık yılın son Kabine Toplantısı'nda gündem nedir?

Paylaş
Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 26 Aralık yılın son Kabine Toplantısı'nda gündem nedir?

Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde yapılan Kabine Toplantısı'nın gündemi ve ne zaman yapılacağı birçok kişi tarafından merak edilmeye başlandı. Özellikle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini bekleyenler, memur ve emekli maaş zamlarıyla ilgili olarak gözler Kabine Toplantısı’na çevrilmiş durumda. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi gün yapılacak? Kabine Toplantısı gündeminde neler var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı bitiminde alınan kararları halka açıklıyor. Birçok vatandaş ise özellikle ekonomik anlamda yapılan düzenlemeleri merakla bekliyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi gün yapılacak? Kabine Toplantısı gündeminde neler var?

Haberin Devamı

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kabine Toplantı son olarak 12 Aralık 2022 tarihinde düzenlendi. Normal şartlarda Kabine Toplantısı 15 günde bir Pazartesi günü yapılıyor. Buna göre yılın son Kabine Toplantısının 26 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Toplantının saat 15.30'da başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

KABİNE TOPLANTISI’NDA GÜNDEM YOĞUN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada EYT düzenlemesinde yaptıkları son çalışmayı 26 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacakları bilgisini paylaşmıştı. Dolayısıyla bu Kabine Toplantısı’nda gündem maddelerinden birisinin EYT olması bekleniyor.

EYT düzenlemesiyle ilgili olarak Kabine Toplantısı’nda yaş sınırlaması, çocuk ya da askerlik borçlanması gibi konuların toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor. 2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin 8 bin 506 TL olacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Asgari ücret zammının ardından gözler yeni yılda yapılacak memur ve emekli maaşı zamlarına çevrildi. Memur ve emekli maaşlarıyla ilgili konuların Kabine Toplantısı’nda görüşülmesi ön görülüyor.

Pazartesi günü yapılması beklenen toplantıda ekonomideki son yaşananların, yurt içi ve yurt dışında süren terörle mücadele operasyonlarında olması bekleniyor.

Son olarak Erzurum’da toplu açılış töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’de keşfedilen gazı milli sisteme bağlamak için gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek “ "Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız. “ ifadelerini kullanmıştı.

ALINAN KARARLAR TOPLANTI SONRASI AÇIKLANACAK

Kabine Toplantısı’nın sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları canlı yayında açıklayacak.