Gündem "Maceracı teyze" iş başında

"Maceracı teyze" iş başında

Paylaş
"Maceracı teyze" iş başında

Burdur'un Karamanlı ilçesine bağlı Dereköy'de yaşayan 65 yaşındaki Müzeyyen Erkil, köyde işlerini yapmak için, oğlunun satın aldığı, "ATV" diye tabir edilen dört tekerlekli motosikleti kullanıyor.

Rahatsızlığı yüzünden birçok ameliyat geçiren, gerçekleştirilen kalp ve omurilik operasyonlarının ardındane yürümekte güçlük çekmeye başlayan 65 yaşındaki Müzeyyen Erkil, oğlunun aldığı ATV’yi kullanmaya başladığından beri, Dereköy halkı tarafından "Maceracı teyze" diye anılmaya başladı.

Haberin Devamı

"Anam beni defolu doğurmuş" diye espri yapan Müzeyyen Erkil, doğduğundan beri pek çok ameliyat geçirdiğini, ancak sağlık durumunun bir türlü düzelmediğini söyledi.

Erkil, geçirdiği ameliyatların ardından yürümekte güçlük çekmeye başlayınca, oğlu Muharrem Erkil’in,kendisine bir ATV hediye ettiğini belirtti.

ATV’yi görünce başta şaşırdığını, kullanıp kullanamayacağına dair kuşku duyduğunu dile getiren Müzeyyen Erkil, "Oğlumun göstermesiyle aracı kullanmaya başladım. İlk zamanlar ufak tefek kazalar da geçirdim, ama aracı elimden almasınlar diye korkup bunu oğluma ve eşime söylemedim’ dedi.

Erkil, artık araca iyice iyice alıştığını, sağılan sütleri süt toplama merkezine götürdüğünü, tarlaya, bağa ve bahçeye gittiğini dile getirerek, "Hatta misafirliğe bile ATV ile gidiyorum" dedi.

Haberin Devamı

-KÖYLÜLERDEN OLUMLU TEPKİ-

Köylülerden de olumlu tepkiler aldığını iade eden Erkil, "ATV’yi kullanmaya başladıktan sonra köyde bana ’Maceracı teyze’ demeye başladılar. Bu aracı ve benim kullandığımı da gördükten sonra, sağlık problemi olan kız kardeşim de ATV alarak kullanmaya başladı" ifadesini kullandı.

Müzeyyen Erkil’in eşi Hasan Erkil (66) ise eşi gibi ATV’yi kullanamadığını, onun yerine otomobil veya traktöre binmeyi tercih ettiğini söyledi.

Oğlu Muharrem Erkil de yürümekte güçlük çeken annesinin bir gün sohbet sırasında kendisinden sorununa çare bulmasını istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Burdur ve Antalya’ya gidip geldiğim zamanlarda, ATV motosikletler gözüme çarpmıştı. Annemin kullanabileceğini düşündüm. Aldıktan sonra bir sefer gösterdim. Bizden habersiz birkaç defa kaza yapmış, ama şimdi her şey yoluna girdi. Şu anda profesyonelce kullanabiliyor. Her işini görüyor."

Murat Çoban - AA