Gündem Meclis (TBMM) ne zaman açılacak? Türkiye Büyük Millet Meclisi 2022 yeni yasama yılı ne zaman başlıyor?

Meclis (TBMM) ne zaman açılacak? Türkiye Büyük Millet Meclisi 2022 yeni yasama yılı ne zaman başlıyor?

Paylaş
Meclis (TBMM) ne zaman açılacak? Türkiye Büyük Millet Meclisi 2022 yeni yasama yılı ne zaman başlıyor?

Meclis (TBMM) 1 Temmuz Cuma günü itibariyle tatile girmişti. Aradan geçen süre boyunca kamuoyunu yakından ilgilendiren KYK kredi borçları, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), icralık olan doğal gaz ve elektrik borçlarının affı gibi birçok konu hakkında düzenleme yapılacağı duyuruldu. Bakanlıklar tarafından ele alınan düzenlemeler ile ilgili sona gelinirken gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi 2022 yeni yasama yılına çevrildi. Bu kapsamda vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında da ‘Meclis (TBMM) ne zaman açılacak?’ sorusu yer aldı…

Türkiye Büyük Millet Meclisi 2022 yeni yasama yılı için geri sayım devam ediyor. Dar gelirli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak birçok düzenlemeyi içeren torba yasada son aşamaya gelindiği belirtiliyor. Torba yasanın tamamlanmasıyla Meclis’te görüşmeler başlayacak. Peki, Meclis (TBMM) ne zaman açılacak? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

MECLİS (TBMM) NE ZAMAN AÇILACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) ne zaman açılacağı Resmi Gazete yayımlanan karar ile belli oldu.

Buna göre Meclis’in 1 Temmuz Cuma gününden itibaren başlayan tatili 1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleşecek toplantı ile son bulacak.

TORBA YASADA NELER VAR?

Pandeminin olumsuz etkisini azaltmak ve dar gelirlileri rahatlatacak önlemleri içeren Torba Kanun teklifinde son aşamaya gelindiği duyuruldu. Hazırlanan yeni paketle 6 milyon kişinin 30 milyar liralık borcu tasfiye edilecek. 5 milyon ailenin 2 bin liraya kadar olan borcu icradan düşülecek ve KYK borçlarının faizleri silinecek.

İşverenlere verilecek yeni yeni destekler de torba teklifte yer alacak. Çalışana verilen elektrik ve doğal gaz desteğinin bin liraya kadar olan kısmı vergiden ve sigorta prim kesintisinden muaf tutulacak. Aynı destek, personeline yol ve yemek yardımlarını nakdi olarak veren şirketler için de geçerli sayılacak.

Haberin Devamı

Teklif içinde ikinci el araç satışlarında usulsüzlüğe karşı verilen cezanın artırılması da olacak. Düzenlemede araç satışında 6 ay 6 bin kilometre sınır şartını aldatmacalarla delmeye çalışanlara 300 bin lira ceza verilmesi yer alacak.